Най-красивите метростанции в света | Част 2

Няма да повярвате, че това са метростанции

Метростанциите по света

Градският транспорт често е нещо, което българинът свързва със стари превозни средства, неуютни издраскани спирки, недостатъчно метростанции. Като цяло – с неприятно, но затова пък ежедневно изживяване.

Но спирките на публичния транспорт могат да изглеждат и като истински произведения на изкуството. Това доказват снимките, които съм подбрала, на тези красиви метростанции.

“Khalid Bin Al Waleed Station”, Дубай

“Khalid Bin Al Waleed Station”, ДубайМасивни полилеи, причудливи форми по тях, нюнаси на синьото напомнят за морските дълбини и гмуркачите за перли.

“Westfriedhof Station”, Мюнхен, Германия

“Westfriedhof Station”, Мюнхен, ГерманияДизайнът на една от най-стилните метростанции е на Инго Мауер и включва 11 огромни лампи, които изпълват пространството със завладяващи светлини.

“Atocha Train Station”, Мадрид, Испания

“Atocha Train Station”, Мадрид, ИспанияНай-голямата гара в испанската столица, изградена от метал и стъкло, които контрастират с невероятната тропическа градина.

“Stadion station”, Стокхолм, Швеция

“Stadion station”, Стокхолм, ШвецияНад 90 метростанции в шведската столица Стокхолм са декорирани със скулптури, мозайки, рисунки и арт инсталации. Това е само една от тях.

“Bund Sightseeing Tunnel”, Шанхай, Китай

“Bund Sightseeing Tunnel”, Шанхай, КитайДокато преминават в тунела, пътниците се наслаждават на различни аудио-визуални ефекти в една от най-невероятните метростанции.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *