Пясъчните бури в Обединените арабски емирства

Вижте какви са последиците от пясъчните бури

Пясъчните бури в Дубай

Дубай – лукс и блясък. Да, ама не! Животът на жителите на Обединените арабски емирства и по-конкретно Дубай е постоянна битка с прах, пясък и пясъчни бури. Тези бури са особено често срещани през лятото, но те биха могли да се заформят през всички сезони на годината.

Другият облик на емирството

Фин, нежен и лек прах се промъква под вратите и през пукнатини в прозорците и навлиза във всичко – официални сгради, коли, къщи. Особено тежките, наситени и проблеми бури са способни да скрият небето и слънцето от очите на хората на земята в продължение на дни. Излизането навън през тези дни е изключително опасно, тъй като здравословните рискове за твърде високи.

Пясъчните бури в ДубайДокато пясъчните бури не са чак толкова тежки, драматични и опасни в градовете, в средата на пустинята не съществува нищо, което да държи пясъка на място. Това ги превръща в безмилостни пясъчни урагани, които не се спират пред нищо. Тези изключителни снимки на пустинни магистрали и друга инфраструктура, покрити с пясък, показват колко интензивни и мощни са пясъчните бури в пустините на Близкия изток. Снимки са направени от фотографа Ириней Херок.

В света на дроновете

С все по-сериозното разпространение на този вид фотография, имаме нови и нови възможности да виждаме света, в който живеем по един нов, различни и нестандартен начин. За първи път в историята на човечеството имаме шанс да разглеждаме света наоколо през гледната точка на птиците.

Пясъчните бури в ДубайДа, почти всеки от нас вече е пътувал със самолет, но има огромна разлика от това как изглежда света ни от 10 000 метра и от няколкостотин. Благодарение на дроновете ние имаме възможност да се наслаждаваме на множество сгради и градски система. Също така биха могли да бъдат и пътя към решаване на някои проблеми, които не можем да регистрираме, виждайки ги само през перспективата на земята.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *