След 18 години вярна служба iTunes вече не съществува

Според Apple приложението е изживяло своя жизнен цикъл

След 18 години вярна служба iTunes вече не съществува | MMTV
Apple пусна последният софтуерен ъпдейт наречен macOS Catalina

Той отстрани iTunes от системата и го замени с три нови приложения – Apple TV за видео, Apple Music и Podcast за аудио. Те позволяват на потребителите да организират медията, както искат на отделни места като по този начин се елиминира необходимостта да се търсят филми или музика в iTunes. От Apple съобщиха за това си намерени още през месец юни като в крайна сметка удържаха на обещанието си.

От компанията побързаха да успокоят потребителите, че при ъпдейт с версията macOS Catalina тяхната музикална библиотека и плейлистите създадени в iTunes ще се появят в новото Apple Music приложение. Нито един от досегашните файлове няма да бъде изтрит. TV сериали и филмите закупени през iTunеs ще бъдат налични в приложението Apple TV.

iTunes Music Store все още ще се появява в Apple Music, но ще бъде разположен встрани

На разположение на потребителите както и преди ще бъдат налични над 50 милиона песни, музикални видеа и подкаста. В Apple TV ще са достъпни над 100 000 филма и сериали и над 700 000  подкаст програми.

Когато през 2001 г. Стив Джобс показва iTunes за първи път по време на Mac | World Expo и обявява:

“В момента правим революция в музиката…”

едва ли някой си е представял размерите, до които ще се разрасне това на пръв поглед странно решение. През 2002 г. на iTunes има само около 200 000 песни, но още през първата седмица са продадени на един милион копия. Днес iTunes се е превърнал в един от основните показатели за успешно реализиране на филми и музика в световен мащаб.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.