Излезе iPhone X. Но дали някой ще може да си го купи?

Излезе iPhone X, но дали някой ще може да си го купи? | MMTV
Apple обявиха новата си серия от iPhone-и, сред тях и последния им невероятен телефон iPhone X

Но дали някой ще може да си купи iPhone X?

Вчера Apple презентираха голям набор от продукти: новия часовник 3, Apple TV 4k, iPhone 8 и 8+, но всичките те са доста безинтересни в сравнение с топ-продукта им – $1000 доларовия iPhone X.

Да започнем с името – iPhone X [ iPhone Ten ], се казва ‘Айфоун десет’, а не както много от нас предполагахме ‘Айфоун екс’.

Тим Кук започна презентацията си така:

‘Първият iPhone революцианизира последното технологично десетилетие и с това промени света . Днес, десет години след това, ние сме тук, на този ден, на това място, за да ви покажем продукта, който ще определи мобилните технологии за следващите 10 години!’

Но сега да минем през десетте най-важни промени в новия iPhone:

iPhone X е стъклен

iPhone X ще е стъклен и отпред, и отзад и така ще оформи ‘изцяло стъклен дизайн‘, както го наричат от Apple.

Цялостен екран

Екранът ще обхваща целия преден панел, от край до край, с изключение на малка ивица, на която са разположени всички датчици и предната камера. Екранът е с размер от 5.8 инча.

Централният бутон отпада

Огромният екран изисква жертви  – няма място за бутони. Вместо централен бутон, iPhone X ще се стартира с плъзгане на пръста нагоре по екрана.

А как ще се отключва?

Лицев четец

Досега i-устройствата се отключваха с пръстов отпечатък. Според Apple този метод не е толкова сигурен, затова iPhone X предлага нещо коренно различно: възможност да отключиш своя телефон чрез разпознаване на собственото ти лице.

‘Този модел се адаптира с възрастовите промени на лицето’  –  твърдят от Apple.

AR [Augmented reality] – или по-простиччко: Виртуална реалност

Apple изцяло поемат по пътя на виртуалната реалност. И с новия iPhone ще въведат технологията за основа за всички бъдещи продукти.

iphonex.gif

Ани-мотикони’

Анимирани емотикони?!

Изпитвали ли сте необходимост да изпратите емотикон с вашето собствено изражение и глас?… Е сега вече ще имаме и такава опция, предлагана от b.

По-дълго издържаща батерия

2 часа повече ще издържа батерията на iPhone X в сравнение с iPhone 7.

Два цвята

Засега iPhone X ще се предлага само в два цвята: сребрист и светлосив.

iphone-x-mmtv-06.jpg

Безжичен

iPhone X ще се зарежда и безжично. Технологията, на която се базират, е Qi и ще е в употреба в множество публични обекти в ‘недалечно бъдеще’ според Apple.

А дали някой ще може да си го закупи?

Не, поне до 3-ти ноември, когато Apple ще започнат да го продават.

Май ще почакаме доста, докато се сдобием с новия модел, имайки предвид всичките подобрения и нови функции на уникалния продукт на Apple, наречен iPhone X.

И не на последно място – цената: $1000 в САЩ, а да не говорим, че горките англичани ще трябва да се бръкнат с 1000 паунда, ако желаят да притежават уникалното устройство.

iphone-x-mmtv-02.jpg

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *