19 неща, които не знаете за Michael Buble

19 неща, които не знаете за Michael Buble | MMTV

Michael Bublé е един от най-успешните канадски певци и композитори. Той има над 60 милиона продадени албуми по целия свят. Носител е на едни от най-престижните музикални награди.

На 14 септември 2019 г. предстои първият концерт на Michael Buble в България

Той е част от световното му турне, което ще стартира през февруари. Ето 19 неща за канадската звезда, които може да не знаете:

1. Michael Bublé има италианско гражданство – През 2005 година той става италиански гражданин, от където са неговите баба и дядо.

2. Носител е на четири награди Грами – През 2008 печели награда за албума Call Me Irresponsible, а през 2010 – за Michael Bublé Meets Madison Square Garden. Следващите две награди Грами са за албумите Crazy Love през 2011 и To Be Loved през 2014.

3. Първият му албум достига ТОП 10 в класациите на Канада и Обединеното кралство.

4. Michael Bublé има две по-малки сестри – Това са Brandee, която е автор на детски книги и Crystal, която е актриса.

5. Bublé е много запален по хокея на лед и даже е искал да стане професионален играч за Vancouver Canucks (Ванкувър Канакс). – В интервю той казва:

Толкова силно исках да стана хокеист, че ако бях по-добър, вероятно сега нямаше да пея.

Bublé е много запален по хокея на лед и даже е искал да стане професионален играч за Vancouver Canucks (Ванкувър Канакс).6. Когато е бил тийнейджър Bublé е спял с библията си и се е молел да стане певец.

7. Талантът му е открит от семейството, му когато Bublé е бил само на 13 години. – Докато пеел “White Christmas” в колата те забелязали впечатляващият му глас на фарзата “May your days be merry and bright“.

8. Според интервю което е дал в шоуто на Опра през 2009 г. Bublé е мечтаел да стане известен певец още от две годишна възраст.

9. Неговият дядо Demetrio Santagà му помага да започне музикалната си кариера – Bublé започва да пее в нощни клубове, когато е на само на 16 години с помощта на дядо си. Demetrio е бил водопроводчик и е предлагал услугите си в замяна на това Michael да получи участие.

10. Пробивът в кариерата на Бубле става през 2000 г. от изненадваща поредица от събития.Michael McSweeney, помощник на бившия канадски министър-председател, Brian Mulroney, видял изпълнение на Бубле на бизнес парти. Той се сдобил с копие от самостоятелно финансираният и незвисим албум на тогава никому неизвестният изпълнител. McSweeney показава албума на Mulroney и съпругата му. Впоследствие Bublé е поканен да пее на сватбата на дъщерята на Mulroney, Caroline, където пее “Mack the Knife” на Kurt Weill.

11. Michael Bublé се изявява и като актьор. – Той има участия в два епизода на „Досиетата Х“ през 1996 г., Death Game (познат като Mortal Challenge) като Drome Groupie (1997 г.), Totally Blonde (2001 г.), “Snow Walker” ( 2003 г.) и няколко други кратки телевизионни участия.

12. Michael Bublé е работил като рибар. – Бащата му е бил рибар и когато Майкъл е на 14 години той започнал работа с него. Това продължило цели 6 години.

Michael Bublé е работил като рибар. - Бащата му е бил рибар и когато Майкъл е на 14 години той започнал работа с него. Това продължило цели 6 години.13. Bublé заявява, че така и не се е научил да чете и пише музика. – Той споделя, че при композиране на музика се води единствено от емоциите си и от своите чувства.

14. Майкъл Бубле добива световна слава с албума си ” Time” от 2005 г. – Албумът му “Call Me Irresponsible” от 2007 г. обаче достига номер едно в канадската, американската, U.S. Billboard 200, австралийската ARIA и няколко европейски класации за албуми.

15. Интересът на Бубле към джаз музиката започнал когато бил едва на пет години. – Това станало след като чул албума на Бинг Кросби “White Christmas”. Той израснал слушайки колекцията от джазови записи на дядо си. Един от музикалните му учители е бил оперният баритон Джоузеф Шор. Майкъл заявява, че именно дядо му е този който в насърчавал любовта му към джаз музиката.

„Дядо ми беше най-добрият ми приятел докато растях. Той ми отвори очите за един цял свят от музика, който сякаш беше прескочен от моето поколение. Въпреки че харесвам рокендрол и модерна музика, още първият път когато дядо ми пусна Mills Brothers се случи нещо магическо. Текстовете бяха толкова романтични, толкова истински, точно така както трябваше да бъде една песен според мен. Веднага разбрах, че това е музиката, която исках да пея.”

16. На 18-годишна възраст Бубле участва в местен конкурс за таланти и печели. – Но след победа той е дисквалифициран от организатора Бевърли Делич, защото е непълнолетен.

17. След това Делич записва Bublé в канадско шоу за търсене на младежки таланти, което той печели. – След тази победа Бубле я моли да стане негов мениджър. Според Делич Bublé е пеел на всевъзможни участия. В това число шоута на таланти, конгреси, круизни кораби, молове, хотелски барове, барове, клубове, корпоративни концерти, музикални ревюта, пеещи телеграми и дори периодичните участия с песни по случай Коледа.

18. Той никога не спира да вярва, че ще стане звезда, но признава, че вероятно е бил единственият, който вярвал в мечтата си.

19. Със своя дебютен студиен албум наречен “Michael Bublé” той печели наградата “Нов артист на годината” на наградите “Juno 2004”, а албумът му бива номиниран за “Албум на годината”.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *