Cool Den в трескава подготовка за втория си студиен албум

Cool Den в трескава подготовка за втория си студиен албум
Cool Den се сформират през пролетта на 2018 г. след като Ивайло Петров и Никола Симеонов се срещат на Витошка, където Никола се изявява като уличен музикант. Не се познават!

Ивайло заговаря Никола и решават да изпеят една песен заедно (No excuses – Alice in Chains). Случен минувач минава и пуска в шапката 20лв. (това да си уличен музикант и някой да ти пусне 20лв не е ежедневие). Разчели тази случка като знак от съдбата, момчетата решават да направят група. По-късно след спонтанен джемсешън в столичен бар към тях се присъединява и барабанистът Явор Цветанов, а басистът Васил Андреев става част от групата само 2 месеца преди първата им изява на живо в пълен състав на Никулден същата година.

COOL DEN в трескава подготовка за втория си студиен албум

Към настоящия момент групата е в състав:

Никола Симеонов – вокали, китара

Ивайло Петров – вокали, китара

Васил Андреев  – Бас

Теодор Чирпанлиев – барабани (Явор напуска групата поради лични причини)

През пролетта на 2019 година печелят финансиране от Културния фонд на Музикаутор и година по – късно, през пролетта на 2020 г., Cool Den издават първия си албум, озаглавен „1“ (Едно). Името на албума не е избрано случайно. Избират числото едно заради символиката в него – числото на целта, твърдата воля, амбицията, единството и смелостта.  Албумът е записан в Gega Studio, което се помещава в студиата на бившия Балкантон, където е записана голяма част от златната българска музика от 20-ти век.

cool den 3

Характерни с чувството си за хумор, но и ненатрапчивата сериозност на песните, Cool Den определят творчеството си с един израз: „песни за хората“.

Стилово и лирически групата се вдъхновява от български банди като No More Many More, Wickeda, Контрол, Джанго Зе и др. На Cool Den повлияват силно и стилове като фънк, реге, хип-хоп, пънк, както и музикалната вълна от Сиатъл, зародила се в началото на 90те.

Участията им на живо често са с високо ниво на енергия, при което групата и публиката споделят искрено забавление.

През есента на 2020 г. Cool Den издават три видео клипа към песните: Алгебра – „Една песен без грам ирония в нея!?“ ; Характер – химн за силата на човешкия дух и Лек – песен за онези, които не можем да възпеем достатъчно!

Въпреки епидемиологичната обстановка и въведените ограничителни мерки, момчетата от COOL DEN не се отказват и не губят стимул и мотивация. През януари 2021 започнаха работа по втория си студиен албум.

Това са Cool Den и техните песни за хората!
Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.