Cool Den издават първия сингъл “Тази земя” от новия им албум

COOL DEN издават първия си сингъл от предстоящия им албум

Младата група Cool Den представи първия си сингъл/видео “Тази земя” от предстоящия им втори албум. След реализацията на първия им албум “1” през юни 2020 г. и няколко видео клипа към него, музикантите веднага започнаха работа по втори албум. Първият сингъл от него е вече факт, а целият албум предстои да излезе тази есен.

Песента “Тази земя” разказва за дълбоката връзка на всеки човек със земята.

“Земята ни е малка, но силна и пълна с мъдрост”

споделя Никола Симеонов, автор на текста и музиката и допълва:

“Всеки човек в някакъв момент от живота си води безмълвен диалог със нея”

Клипът на “Тази земя” комбинира игрални и анимационни елементи, които улавят дълбоката символика на  фолклора и историята.

Зад осъществяването на клипа седят Петър Тухчиев и Мария Колева, които са отговорни за заснемането, монтажа, режисурата и стилистиката му. Анимацията в него е дело на Теодора Михайлова, която стои и зад илюстрациите в обложката на първия им албум.

Група Cool Den комбинира в музиката си много жанрове, сред които рок, фънк, хип-хоп и реге. Характерни с чувството си за хумор, но и ненатрапчивата сериозност на песните, те определят творчеството си с един израз: „песни за хората“.

“Тази земя” черпи от досегашното им творчество, но и надгражда с ново вдъхновение и дълбочина звученето на групата.

Повече информация може да откриете на Facebook страницата на COOL DEN и в канала в YouTube

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTikTok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *