На 60 години си отиде Анди Флетчър от Depeche Mode

На 60 години си отиде Анди Флетчър от Depeche Mode

Анди Флетчър, един от основателите на синт-поп и ню уейв бандата Depeche Mode, почина днес на 60 годишна възраст. Тъжната новина бе потвърдена и с официално съобщение на групата  в Туитър. Причините не се съобщават.

Анди Флетчър, беше наричан с обич Флеч от милионната армия от почитатели на великата британска група. Роден през 1961 г. в Нотингам, едва тригодишен Анди се мести със семейството си в Базилдън, Есекс, където по-късно се запознава с Винс Калрк, Дейв Геън и Мартин Гор и през 1980 основават Depeche Mode. Анди Флетчър бе най-скромният член на групата, който се криеше зад черните очила и не обичаше да се показва или изтъква. Беше оставил ролята на рок звезди за Дейв и Мартин.

Групата имa 14 студийни албума в  топ 10 на британската класация и продадени над 100 милиона копия. През 2020 г. Анди Флетчър, заедно с останалите от Depeche Mode, получи място в Залата на славата на рокендрола.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTikTok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.