Soundprophet и One Day Less махат глави в Пловдив!

Soundprophet и One Day Less махат глави в Пловдив!

Първият съвместен лайв на двете банди Soundprophet и One Day Less се случва неслучайно в Пловдив, градът, където традицията среща авангарда.

Елате да се уверите в тази очаквано добра комбинация, чиято пресечна точка е инжекция с изтекъл срок на годност през 90-те! Съботното махане на глави е гарантирано!

Тежко, но и деликатно арт звучене извън шаблона, концептуални, честни текстове за емпатия, прозрения и неподражаема сурова енергия на живо. Toва са Soundprophet. Алтернативната рок банда, формирана през 2010 в София, има в музиката си инди и гръндж влияния от 90-те, хард рок от 60-те и 70-те години и много от самата себе си. Изпълненията им на живо, неподправени и ярки, са пристрастяваща енергия за публиката. Soundprophet имат два албума – More Тhan Аny Spoken Words oт 2013 и Revalation от 2017. През последната година и половина бандата се завърна с два нови сингъла визуализирани със страхотни видеа – меланхоличната Antimatter и ударната Slavery. Новите сингли са заявка какво можем да очакваме от новия проект по който групата работи – още дълбоки и тежки парчета с характерната Soundprophet естетика.

Soundprophet са:
Пенко Скумов – вокали
Митко Пешев – китара
Георги Михайлов – бас китара и вокали
Николай Иванов – барабани
***

ONE DAY LESS са софийска алтърнатив рок група основана в началото на декември 2020.
В музиката им се усеща полъх на гръндж влияние от 90те, а силата им определено е в лайв изпълненията.
След премиерата на дебютният им албум “Призми” на 8 април 2023, авторът на романи и виден меломан Стефан Стефанов споделя в своя статия следното “ONE DAY LESS е като сърдечен удар – човек просто няма как да е подготвен за такова нещо. Много от българските музиканти се опитват да подражават на западни образци, но тази група изглежда прекалено голяма за собствената си кожа. Това донякъде се дължи на магнетичното влияние на вокалистката – гласът й е подкрепен от подобаващо суровия звук на бандата, но харизмата на Мишер до голям степен прави разликата. С просто ухо си личи, че ONE DAY LESS е група, която още от самото начало е на вълната. Освен това е силно препоръчително тази музика да се слуша на живо, защото тогава може да се усети как фитилът гори. И отнякъде постоянно мирише на барут.”
Първият им сингъл Humanity влиза с двата крака в чартовете на радио класации и дори достига 1 място, а след него с не по-малък успех излизат синглите им “Сън в реалност”, “Има ли някой”, “Позор”, “Суша” и “Purity”.
Едни от най-паметните концерти до този момент за групата са през ноември 2021, когато подгравят сръбската рок банда REPETITOR в Строежа и участието им в рок фестивала в Мъглиж през август 2023.

Членове:
Мишер – вокали
Дани Ласков – китари
Стоян Дойчев – бас
Михаил Гълъбов – барабани
Билети на предварителна цена – 15лв. оттук – https://bilet.bg/…/soundprophet-one-day-less-4528-4528
Вход на място: 20 лв.
Врати: 20:00
Начало: 21:00
Източник: Facebook
Снимка: Facebook
Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTikTok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *