Soundprophet с първа нова песен от три години – Antimatter

Властелините на грънджа у нас с първа нова песен от три години

На 17 юни е премиерата на Antimatter – новия сингъл на Soundprophet. Aлтернативната банда се завръща с първата си нова авторска музика от три години насам с премиера в петък ( 17/06/22 ) в 11:00 в YouTube канала си, а парчето е деликатна и мъдра елегия, с която Пенко, Митко, Георги и Ники се завръщат категорично на музикалната сцена.

Soundprophet-Antimatter-single-cover

Аntimatter идва с дълбочината и емоционалния размах, които българските почитатели на алтернативния рок са свикнали да получават от Soundprophet.

Новата песен на бандата е проницателен и изящен разказ за опустошителните сили, властващи във века, в който живеем и всички преходни удоволствия, които нашето време предлага – тези, които ни съблазняват и покриват с лепкава антиматерия светлината, любовта и смисъла на думите и взаимоотношенията ни с останалите.

„Днешният свят ни предлага множество заместители на истинските неща. И ние сме сякаш засмукани от тяхната привлекателна сила като в някаква черна дупка. Нямаме време, нямаме пространство в сърцето си, в ума си за обикновените човешки радости, а сме ги заменили с модерните изкушения – телевизия, интернет, време с телефон в ръка, фалшиви новини и със суетната ни игра в мрежата“

споделя Пенко Скумов, автор на текста към парчето.

Емоционален и изключително въздействащ е и видеоклипът към Аntimatter

Той е по идея и изпълнение на талантливия творчески тандем Антония Гласкова и София Зашева. Антония, която е графичен дизайнер и фотограф и София, ретушор и асистент фотограф, обединяват сили през 2017 за редица лични идеи с фокус „бягството от съвършения образ“, сред които много фотографски проекти и още два музикални видеоклипа – Decompression на 40 Days Later и Камък на Smallman.

Без съмнение, настроени на една и съща гръндж честота, режисьорите дават роля на всеки един от членовете на групата със собствена история във видеото, за да допринесат за общия мотив в песента, с която Soundprophet се завръщат на българската рок сцена.

Soundprophet, които имат издадени два албума – More Than Any Spoken Words през 2013 и Revelation през 2017, днес е част от яркото независимо обединение на алтернативни музиканти Projector Plus заедно с ALI, Me And My Devil, Stop The Schizo, No More Many More, NIB: Now In Bulgaria, Jin Monic, Lek City Case, Hellion Stone, Casual Threesome, Der Hunds, Greesh и BLDRSH.

Soundprophet band

Soundprophet са:

Пенко Скумов – вокали

Митко Пешев – китара

Георги Михайлов – бас китара и вокали

Николай Иванов – барабани

Повече инфо мже да откриете на социалните мрежи на бандата: @Spotify Soundprophet, @Facebook Soundprophet, @Instagram Soundprophet, @Youtube Soundprophet

Снимки: Чавдар Чернев, Антония Гласкова

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *