„Европа в капки поезия“ – Plovdiv 2019

‘’Европа в Капки Поезия” - Plovdiv 2019 | MMTV Online

За първи път в Европа: Графити с революционна технология ще бъдат поставени на 32 локации в Пловдив

„Европа в капки поезия“ ще бъдат нарисувани от пловдивски художници за гостите на Европейската столица на културата 2019

Графити по революционна технология ще бъдат направени за пръв път в Европа като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Те ще се виждат само когато вали и ще се разградят сами до 10 седмици, след като са нарисувани. На 32 локации в града пловдивски художници ще осъществят проекта „Европа в капки поезия“.

Събитие с такъв мащаб, с използване на иновативния спрей, се прави за първи път в Европа 

До момента с тази технология са осъществени проекти в Америка и Австралия. Стиховете са откъси от текстове на емблематични изпълнители и песни на 28-те държави-членки на ЕС. Част от надписите са на езика на съответната страна.

Българските текстове ще бъдат най-много – 5, а три от тях са избрани от зрителите на първата музикална телевизия в България – „MM TV“, която е организатор на проекта. Повечето от стиховете, които ще откриете по улиците на Пловдив, са на едни от най-обичаните и популярни изпълнители на Стария континент, както и на нови таланти от страните от Европейския съюз. Технологията е екологична и напълно безвредна. Задачата за графичното изпълнение на проекта е възложена на екип от артисти, начело с Димитър Механджийски -Stern.

Идеята на „Европа в Капки Поезия” е да предизвика усмивките на хората в забързаното ежедневие и да разнообрази градския пейзаж в най-различни точки на Пловдив

‘’Европа в Капки Поезия” е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019

Ще има игри в социалните мрежи, чрез които публиката ще трябва да открива надписите, да познава езика, държавата или изпълнителя, да се отбелязва от съответното място и да печели награди.

Проектът ЕВРОПА В КАПКИ ПОЕЗИЯ’’ ще се осъществи на три етапа през цялата 2019 г., (зимен, летен и есенен), като стартът се очаква в края на януари и ще бъде обявен допълнително. Подкрепен е от местни и национални медии, българския и международен бизнес, дипломатически представителства на страните членки от ЕС и техните културни институти.

„Европа в капки поезия“ е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и се извършва с подкрепата на:

 

 

За Телевизия ММ:

Телевизия ММ е първата музикална телевизия в България, създадена през 1997 г.в София. След прекъсване от 7 години, медията e отново в ефир с нова визия и концепция, насочена за всички, които обичат хубавата българска и световна музика.Телевизия ММ е и първата онлайн телевизия в България с излъчване 24 часа, 7 дни в седмицата на адрес: www.mmtvmusic.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *