Почина ирландската певица Шинейд О’Конър

Почина ирландската певица Шинейд О'Конър

На 56 години на 26 юли почина Шинейд О’Конър, 18 месеца след самоубийството на 17 годишния ѝ син Шейн.

Шинейд със сина си Шейн

Причината за смъртта ѝ не се споменава, но преди време Шинейд О’Конър влезе в болница, заявявайки, че без сина ѝ животът няма смисъл.

Световната слава, връхлита талантливата ирландка през 1990г., когато тя изпя в култово видео, една от най-красивите балади Nothing compares 2 U, написана и изпята първоначално от Принс. През следващите 30 години,въпреки 10 те студийни албума и осемте номинации за награди Грами, Шинейд О’Конър не успя да повтори този успех.

Бунтарка с изразени неконвенционални възгледи срещу религията, политиката и музикалните гиганти, ирландския славей имаше не по-малко противоречив личен живот. Четири брака и четири деца, Шинейд О’Конър беше в  постоянно търсене на любовта и пътя към себе си, дори прие исляма, като продължи да пее под познатото на света име.

През 1992 г. момичето с дълбок тембър и размекваш сърцето син поглед, не се поколеба да скъса снимката на папата на живо в студиото на телевизионно предаване и така да сложи кръст на възходящата си музикална кариера. Свободата да изразява възгледите си, каквото и да ѝ струва това, беше твърде важна за нея. Респект!

Шинейд О’Конър,нищо не може да се сравни с теб! Почивай в мир!

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTikTok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube