Банско Jazz Festival 2017

И този път няма да пропуснем Международния Jazz Festival в Банско, който се провежда ежегодно.

Традицията се заражда през далечната 1998 година.

Създателят на фестивала д-р Емил Илиев организирал курортна клиника през лятото, където лекувал своите пациенти с традиционна медицина, природни средства и… музика. Първоначално започва с малки концертни събития, на които кани известни изпълнители. Интересът обаче ставал все по-голям и се родила идеята за фестивала. И така, до ден днешен Банско събира на едно място джаз музиканти от цял свят. Много от тях казват, че мястото е вълшебно и точно там се проявява в пълна степен тяхната музикална и творческа енергия.

Началото на едноседмичното незабравимо джаз изживяване започва на 5-ти август и продължава до 12-ти. Тази година освен Маги Алексиева – Мей заедно с Пуджи Бел Бенд, ще чуем и Сентиментъл суингърс, Михаил Йосифов и още много талантливи български изпълнители. Ще имаме удоволствието да се насладим на Пати Остин, саксофона на Кенди Дълфър и на Мънго Джери Блус Бенд. Те са любимци на нашата публика още от далечната 1978 г. Известни с един от най-популярните летни хитове ‘’In the Summertime’’.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук станица. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *