122 години от рождението на Луис Армстронг

122 години от рождението на Луис Армстронг
Луис Армстронг – джаз в човешка форма. Честити 122 години от Вечността!

Първо се извиняваме, защото според него сме закъснели с един месец да му честитим. Това е началото на само една от любопитните истории около Луис Армстронг. През целия си живот, той смята, че е роден на 4ти юли. Кръщелните му документи са открити след смъртта му и разкриват датата 4ти август за истинската рождена дата на артиста. 

Луис Армстронг оставя ярка следа в историята на музиката, извеждайки джаза отвъд общността, поставяйки го пред погледите на цял свят. Колко сюрреалистично е само да си представим мащабите на това, на което са способни личността и таланта. Преди 122 години е бил един обикновен ден – да се роди необикновен човек – Луис Армстронг.  Започва приключението, което ни въвлича в един фин, красив и пълен с надежда вътрешен свят. 

Посланието му е просто, ясно и завинаги класика – „What a wonderful world“

Луис пее за живота с проницателност, която преодолява кризите и проблемите. Назовава нещата с точните им имена – така че да носят смисъл на всеки слушател и в днешно време. Заразителен оптимизъм, чар и някаква интересна форма на утеха струят от лицето му.

122 години от рождението на Луис Армстронг

Може би това е тайната да ни убеди успешно за кратките малко над две минути, че този вътрешен свят, който гледа към живота с усмивка, е и наш. Неусетно се е разляла усмивка по лицето ни и летим заедно с музиката. Експресивни звуци – подредени в собствен ред. 

Луис владее джаза, който тече във вените му.

Чрез него и музиката му – потича и у нас непознатата емоция, която с всяко следващо вливане се усеща като у дома.

За финал не ни остава друго, освен да се потопим заедно в идиличната атмосфера на саксофон, емоция и характерен глас на най-именития джаз изпълнител в историята ни – Луис Армстронг. Отново – честит празник! Празникът е и наш, докато можем да се радваме на твоята музика.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTikTok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *