Празник за откриването на ски сезона в Боровец – 22ри декември

Празник за откриването на ски сезона в Боровец – 22ри декември

На 15 декември (събота) Боровец посрещна първите любители на снежните спортове като отвори ски-център “Ястребец” с пистите “Попангелов” и “Ястребец 3“, както и ски-пистите “Рила“, “Иглика” и “Ротата” в ски-център „Ситняково“ с прилежащите ски-влекове.

Стартът на ски сезона започна точно в 08:30ч. сутринта, като по традиция на първата седалка на лифт “Ястребец Експрес” беше ски легендата Петър Попангелов заедно с бъдещите звезди – децата от ски-клубовете в Боровец. С първата седалка те скъсаха банера „Borovets is Open“ и така дадоха символично начало на новия сезон.

Добри условия за ски има на двете любими писти в ски-център „Ястребец“, както и на зелените “Ротата” и “Рила” и синята “Иглика” пред хотел „Рила“ като за периода 15-21 декември лифт картите ще бъдат на специална намалена цена от 30лв. – възрастни и 15лв. – деца.

Междувременно подготовката на останалите писти тече с пълна сила и при наличие на ниски температури и добри условия, концесионерът “Бороспорт” предвижда отваряне на цялата ски зона скоро.

Празник за откриването на ски сезона в Боровец – 22ри декември

Лифт картите за възрастни на половин цена, детските – 1 лв.

Миналата събота Боровец отвори ски-център „Ястребец“ за най-нетърпеливите любители на белите спортове. Тази събота – 22 дек., ще отвори и останалата част от ски-зоната, заедно с най-новата придобивка на курорта – шест-седалковия лифт „Мартинови Бараки експрес“. По този повод в Боровец ще се проведе Празник за ски сезон 2018/19.

Програмата Празника за откриването на ски сезона в Боровец е както следва:

08:30 – Пускане на първа седалка на лифт “Мартинови Бараки Експрес” заедно със ски легендата Петър Попангелов

09:00 – Откриване на празника с DJ Party

11:30 – 12:00 – Пресконференция на “Бороспорт“, Съюза на хотелиерите и кметът на Община Самоков – г-н Владимир Георгиев в хотел Рила

12:00 – 12:15 – Масово спускане на бъдещите ски шампиони от ски-клубовете в Боровец

12:15 – 12:30 – Официален поздрав на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика на Рeпублика България – г-жа Марияна Николова и кмета на Община Самоков – г-н Валдимир Георгиев и официално откриване на лифт “Мартинови Бараки Експрес

14:00 – 15:00 – Посещение на Дядо Коледа на ски по пистите в Боровец

14:00 – 18:00 – Après-ski party в The Terrace Lounge, хотел “Рила

17:45 – Факелно шоу на ски инструкторите и празнична заря

23:00 – After-party в нощен бар “After Eleven“, хотел “Рила

На празничния ден цените на лифт картите за възрастни ще бъдат намалени с 50%, а детските карти ще бъдат на символичната цена от 1лв.

Приходите от детските карти, закупени на Празника за откриването на ски сезона, ще бъдат дарени на фондация “Петър Попангелов и приятели за Боровец“, която има за цел да подпомага развитието на снежните спортове сред  децата и младите хора в Самоков и региона.

За зимния сезон цената на дневната лифт карта ще бъде 58лв. за възрастни, 32лв. за деца и 42лв. за младежи до 23г. и възрастни 65+. Сезонната карта за курорта е без промяна – 1000лв. за възрастни и 700лв. за деца, с включено нощно каране, и остава без аналог в страната. Уникалната сезонна карта за делнични дни също с нощно каране остава на цена от 500лв. за възрастен и 300лв. за дете.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV и СКАТ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *