Amon Amarth на живо в София на 28 юни 2023

Amon Amarth с The Great Heathen Tour на живо в София на 28 юни 2023

Концертът на викингите Amon Amarth е първият от серията SOFIA SOLID – нова поредица от разнообразни музикални събития от Fest Team.

Властелините на викингския хеви метъл Amon Amarth идват в София за концерт част от световното си турне The Great Heathen Tour на 28 юни в Aрена София ( Столичен колодрум ) по покана на Fest Team. Билетите влизат в продажба на 22 февруари в мрежата на ticketstation.bg.

SOFIA SOLID e нова вълнуваща ивент серия с разнообразни световни изпълнители от различни жанрове рок, метъл, инди, алтърнатив, електронна и поп музика, която стартира това лято под бранд шапката на Fest Team за жителите и гостите на столицата. За потенциала на SOFIA SOLID свидетелства категоричното откриващо събитие – концерт на шведските супергерои – викингите от Amon Amarth.

Сформирани в Тумба, Швеция, през 1992 г., за три десетилетия Amon Amarth изковават изключително наследство от гръмотевични, метъл химни, богати на магически образи от историята, фолклора и културата на викингите. Групата е сред най-обичаните метъл изпълнителни в цял свят, особено – от феновете у нас. Amon Amarth имат дванадесет албума и хиляди концерти зад гърба си, оглавявали са едни от най-мащабните музикални фестивали по света и имат огромен брой почитатели.

Въоръжени с техния 12-ти и може би – най-добър албум до момента и с Один в платната, Amon Amarth са готови да се върнат към пълен концертен екшън с безмилостно отмъщение с размахване на мечове и … китари. Издаването на The Great Heathen Army даде тласък на още една глобален поход, който започва с турне в Европа, което ще премине и през България на 28 юни 2023.

Продажбата на билети за концерта на Amon Amarth в София стартира на 22 февруари в 11:00 сутринта – ексклузивно за членовете на Fest Club.

Информация за всички предстоящи събития на Fest Team може да намерите на festteam.bg, ticketstation.bg и в социалните мрежи.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTikTok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube