Българска следа сред победителите в ‘’Portrait of Britain’’ 2018

Българска следа сред победителите в Portrait of Britain 2018 | MMTV

Успех за съпругата на бившия барабанист на група P.I.F на конкурс в отговор на BREXIT

През последните три години наградата ‘’Portrait of Britain’’ на престижното списание “British Journal of Photography’’ се налага все по-упешно. Първоначално замислен през 2016г. в отговор на “Brexit’’, националната изложба постигна огромен успех. Тя успешно предствя многообразието от лица, цветове и раси на съвременна Великобритания, отразявайки уникалното разнообразие от фотографски таланти.
Тази година към конкурса “Portrait of Britain’’ имаше огромен интерес. Над 13 000 участници бяха оценявани от елитен панел от фотографски експерти. Журито е съставено от Саймън Байнбридж, главен редактор на British Journal of Photography; Каролайн Хънтър, редактор в списание Guardian Weekend; Оливия Артър, фотограф на Magnum и Мартин Асборн, съосновател на Hoxton Mini Press, издател на първата ‘’Portrait of Britain’’ книга.

Карина Ортнер, по мъж Димова, е една от победителките в тазгодишния конкурс с фотографията ‘’Healing light’’ (‘’Лечебна светлина’’). Това е портрет на самата нея, а ето и какво споделя авторката за идеята му:’’ Преди време нямаше да изляза от вкъщи без грим. Направих този автопортрет като част от продължаващ фотографски проект, който изследва смисъла на дома и принадлежността. Той също така служи за облекчение на усещането за тревожност’’.

Карина Ортнер, по мъж Димова, е една от победителките в тазгодишния конкурс с фотографията ‘’Healing light’’ (‘’Лечебна светлина’’).

Явно журито е почувствало и оценило не само посланието на снимката, но и чисто фотографската ѝ стойност. През 2015 година Карина Ортнер има изложба и в галерия ‘’София’’ на Български културен институт в Лондон.

Българската следа…

Карина е родена в Линц, Австрия и учи фотография в Лондон. Съдбата си знае работата, защото именно там, по време на концерт на българската група ‘’Awake’’ през 2011г., младата австрийка се запознава с барабаниста на групата Желяз Железов. Той самият коментира случката така: ’’Ами…класика’’. Любовта им има щастливо продължение със сватба и дъщеря. Желяз не пропуска, когато има възможност, да се похвали с таланта на съпругата си. И както виждаме има защо!

Самият Желяз го раздава скромно, но всъщност е един от най-добрите български барабанисти. Свирил е в група ‘’Портокал’’, а през 1999г. се включва в най-силния период на успешните ‘’P.I.F’’, които заобичахме с хитовете от онова време ‘’Приказка’’, ‘’Колело’’ и ‘’Пътуване’’, а дебютът им през 2000г. получава наградата за Албум на Годината на телевизия ММ.

Самият Желяз го раздава скромно, но всъщност е един от най-добрите български барабанисти. Свирил е в група ‘’Портокал’’, а през 1999г. се включва в най-силния период на успешните ‘’P.I.F’

От 2005г. Желяз е част от друг успешен проект, рок групата. Той свири в ‘’Awake’’ и това, че живее в Лондон, не го спира да създават песни, клипове и да свирят дори на престижния фестивал EXIT 2006 в Нови Сад, Сърбия. Талантливият музикант е бил на турне със старите пънкари от 80-те Eastside Jimmy и е записвал албум с австралиеца Ned Walker в Лондон.

Поздравления за успеха на Карина Ортнер и очакваме следващия повод за гордост!

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *