Bloodrush с нова песен „Заедно ли ще горим?“

Bloodrush с нова песен „Заедно ли ще горим?“

Днес е премиерата на новия сингъл на Bloodrush – „Заедно ли ще горим?“

Младата банда отбелязва следваща страница от своята история с премиера в петък в 11:00 в YouTube канала си, а парчето е блестяща интродукция от порцията нова музика, с която Косьо, Марти и Митко се завръщат ударно в родния музикален пейзаж.

„Заедно ли ще горим?“ идва с неудържима енергия и осезаемо се различава от познатото до момента творчество на Bloodrush. Изненадващо, текстът е изцяло на български език, а оголени поп елементи се гонят с електро синтове и тежки китарни рифове като на карусел.

„Заедно ли ще горим? е песен за истината, коя е универсалната, има ли обща истина или всеки има право да вярва в собствените си принципи, идеали и разбирания?“

споделя Коста Коларов, автор на музиката и текста към парчето.

Великолепният видеоклип към песента е първи от поредица видеа, които Bloodrush планира за тази година и е само прологът към цяла история.

Видеото е по идея и изпълнение на “четвъртия” в рок триото – Петър Тухчиев – най-близък приятел, фен номер 1, свидетел на Bloodrush историята от самия ѝ старт и видео памет на групата.

Стилният клип е сниман на локации, емблематични за порастването на момчетата, които са приятели от деца – Тюленово, където делфини играят в морето, Яйлата, Шабленския черноморски фар, рибарското селище Кария, нос Чиракман, които освен че носят носталгия, се отразяват и с тотално нова светлина в „Заедно ли ще горим?“.

Специалните ефекти във видеото са на IVAN TRIDE, 3D артист, който реконструира миналото с помощта на технологии от виртуалната реалност. Танцът на миналото с бъдещото във визуализацията към новата песен на Bloodrush продължава и с включването на единствения по рода си автомобил – автентична реплика на колата от култовия филм „Back to the future”, която Косьо кара в клипа.

Освен да шофира, обаче, на него му се налага и спешно да се научи да гребе, заради ключови моменти от видеото, които се разиграват на лодка в морето.

Рок триото, което получава силна начална скорост през 2017 с първото си място в музикалното риалити „Голямото рок междучасие“, има два авторски албума, подгрява имена като Evanescence, Phil Campbell And The Bastard Sons, Tesseract и Jinjer. През 2021 участва във филма „Голата истина за група Жигули“, а днес е част от независимото обединение на алтернативни музиканти Projector Plus и методично планира следващите си стъпки.

Bloodrush вече имат и няколко фиксирани дати за концерти на живо – свирят в столичния клуб KUPE на 16 април, на 17 април в Пловдив в Bee Bop Café.

Следете социалните мрежи за концертни новини и за още нова музика.

Bloodrush са:

Коста Колароввокали и китара

Димитър Димовбас китара

Мартин Кириловбарабани

Photo credits: Ramble Rattle

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *