“Дишай” – новият проект на Ангелина Сапаревска

"Дишай" - новият проект на Ангелина Сапаревска

Стълът на The Silence Inside – “Дишай” е synth-pop/dark electronic music, има нещо от музиката на 90-те, но е с доста съвременно звучене.

Проектът „The Silence Inside” е създаден от Николай Берберов – Бебо преди няколко години, първоначално като едноличен електронен проект който е повлиян от големите имена в електронната сцена от началото на 90 те, като Orbital, Leftfield, Chemical Brothers, FSOL, Fluke и много, много други.

Има един издаден албум – “The color of everything” през 2020 г. който е микс между drum and bass и break beat. Проектът има за цел да експериметира свободно без да се обвърза с определен стил или звучене.

Ние просто искаме да се забавляваме и творим хубава музика.

"Дишай" е synth-pop/dark electronic music

През 2022 г. към него се включва Ангелина Сапаревска – Angelie (вокал), а стилът на проекта става по-танцувален и лиричен, но и по-мрачен и експериментален.

Николай Берберов – Бебо твори в сферата на метал музиката, работи като саунд инжинер и продуцент в създаденото от него и Васко Райков (Odd Crew) студио Audioslot. Активно работи с групата Urban Grey която е създадена през 2000 г. от него и Чавдар Вълчев.

Експериментите с електронната музика започват още през 1996 година, но остават на заден план поради ангажименти с групите в които свири през годините: Urban Grey, Leepera deLuxe, Аlien Industry.

Ангелина Сапаревска – Angelie е на 15 години. Освен, че е вокал, тя е и мултиинструменталист и композитор. През 2020 г. Ангелина участва в конкурса за авторска песен на радио Tangra Mega Rock «Силата На Неизвестните” и получава специалната награда – звукозапис на песен в студио Audioslot.

По време на записа Николай Берберов е тонрежисьор и продуцент от страна на звукозаписното студио и след като чува изпълнението на Angelie и предлага да направи вокалите на един негов инструментал.

Към момента групата има издадени 2 парчета – “I’m a Dreamer” и „Дишай”. Готови са още три парчета „I feel you”, “Electro body” и “The terrible mind of war”. С песента „Дишай” през 2022 г. The Silence Inside участва в MUSIC ELEVATOR, чиято цел беше да открие и покаже пред широката публика нови български групи, независимо от стила.

Групата The Silence Inside беше избрана от журито за финалист в конкурса и все участие в концерт на 3/12/2022 в Mixtape 5. Парчето “Дишай” е реализирано с подкрепата на Музикаутор.

На 10 март The Silence Inside ще свирят в клуб Live & Load като съпорт на италианската dark folk / cold-wave група Corde Oblique.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTikTok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *