Светлина в тунела – китари Gibson излизат от фалита

Светлина в тунела - китари Gibson излизат от фалита | MMTV

От легендарните производители на китари Gibson обявиха назначаването на нови ръководни кадри

С този ход от базираната в Нешвил компания се надяват да поведат бизнеса в правилната посока.

Gibson преминава през този така ключов преход за първи път в своята 124-годишна история като се надяват успешно да изведат компанията от защита от фалит.

Gibson преминава през този така ключов преход за първи път в своята 124-годишна история като се надяват успешно да изведат компанията от защита от фалит.
Gibson преминава през този така ключов преход за първи път в своята 124-годишна история.

Новоизбраният президент и главен изпълнителен директор е James “JC” Curleigh, който напуска позицията си на президент на Levi Strauss & Co за да заеме позицията в Gibson. Останалата част от новоназначения лидерски екип е главния търговски директор Cesar Gueikian, главния финансов директор Kim Mattoon и главния продуктов директор Christian Schmitz.

По-рано този месец американският съд по фалита в щата Делауер одобри плана за реорганизация на компанията. Той ще им позволи да излязат от фалит и да се задържат в бизнеса. На 1 ноември, паралелно с първия работен ден на новия изпълнителен екип, инвестиционният посредник Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR) ще поеме мажоритарния контрол над собствеността на Gibson.

Председател на борда на директорите на компанията ще бъде Nat Zilkha от KKR. Той е и бившият китарист на Ню-Йоркската група Red Rooster. Те издадоха три албума през първото десетилетие на новия век и се изявиха на фестивала в Нюпорт през 2008г.

Съгласно плана за реорганизация компанията ще продължи да произвежда своите китари Gibson и Epiphone

От компанията също така ще запазят и поддържат и своя професионален аудио бизнес, който прави студийни монитори и високоговорители под името KRK и Cerwin Vega.

От Gibson ще се откажат от усилията си да пробиват в категориите за домашно забавление и слушалки. Това са области, за които някога компанията се надяваше, че ще компенсират спада в продажбите на инструментите. Именно това обаче се оказа голяма част от причината им за нарастване на дълга и достигане до фалит.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG и Neterra TV.