Jeff Beck и Johnny Depp издават нов албум “18”

Jeff Beck и Johnny Depp издават нов албум "18"

Jeff Beck и Johnny Depp ще издадат нов албум със загкавие “18”

За колекцията от 13 трака легендарният китарист и ко-основателят на Hollywood Vampires записват поредица от кавъри на Motown, The Beach Boys, John Lennon, The Velvet Underground, Killing Joke и др. заедно с две оригинални композиции на Depp.

Първият сингъл, написан от Depp “This Is A Song For Miss Hedy Lamarr” вече излезе:

Jeff Beck и Johnny Depp са на турне в Европа до 25 юли

Jeff Beck намира сродна душа в Джони Деп, когато двамата се запознават през 2016 г. Бързо намират общи теми като колите и китарите и прекарват по-голямата част от времето си заедно, опитвайки се да се разсмеят. В същото време Бек все повече признава уменията на Деп да пише песни и музикалното му ухо. Този талант и химията помежду им убеждават Бек, че трябва да направят заедно албум.

Деп се съгласява и те започнват през 2019

През следващите три години записват микс от оригинали на Деп заедно с широка гама от кавъри, които засягат всичко от Celtic и Motown, до Beach Boys и Killing Joke. През 2020 по време на пандемията, те визуализират сътрудничеството си с навременната си кавър версия на „Isolation“ на Джон Ленън.

Албумът на дуото с 13 песни, наречен “18”, ще пристигне на 15 юли. Бек обяснява за заглавието на албума:

„Когато Джони и аз започнахме да свирим заедно, това наистина запали младежкия ни дух и креативност. Шегувахме се как се чувстваме отново на 18, така че това стана и заглавие на албума.”

“18” ще бъде наличен на компактдиск и дигитално, като версия на черен винил от 180 грама ще се появи на 30 септември. Корицата включва илюстрация на Бек и Деп като 18-годишни, нарисувана и проектирана от съпругата на Jeff Beck – Сандра.

Преди излизането на “18”, Бек стартира европейско турне с Деп като специален гост

През последните 12 години Деп записва и обикаля с Hollywood Vampires – група, която той стартира с Alice Cooper и Joe Perry. Супер групата издаде два студийни албума, които включват гостуващи изяви на някои от най-големите рок имена: Paul McCartney, Dave Grohl, и Joe Walsh. Списъкът включва и Jeff Beck, който свири на китара в „Welcome To Bushwackers“, песен от Rise, втория албум на Vampires, който излезе през 2019 г.

hedy lamarr middle shot
Hedy Lamarr

Скоро след това Деп моли Jeff Beck да изсвири главната партия в мелодията, която той е написал – първият сингъл от албума „This Is A Song For Miss Hedy Lamarr“, почит към известната актриса.

Бек казва, че това е било катализаторът за сътрудничеството и е една от любимите му песни в новия албум.

Бях поразен от това“, казва той. „Тази песен е една от причините да го помоля да направи албум с мен.

За Бек Деп добавя:

За мен е изключителна чест да свиря и пиша музика с Джеф, един от истинските велики хора и някой, когото сега имам достатъчно привилегия да наричам брат си

В студиото Jeff Beck казва, че той и Johnny Depp са се предизвикали един друг да напуснат зоните си на комфорт с песните, които са избрали да кавърират.

Не съм имал друг творчески партньор като него от векове“ – казва Бек. „Той беше основна сила в този запис. Просто се надявам хората да го приемат сериозно като музикант, защото е трудно за някои хора да приемат, че Джони Деп може да пее рокендрол.

Деп оправдава вярата на Бек в новия албум

Johnny Depp демонстрира невероятната си емоционална гама в песни като „Venus In Furs“ на The Velvet Underground, баладата на Everly Brothers „Let It Be Me“ и соул класиката на Марвин Гей „What’s Going On“.

В инструменталите Jeff Beck показва защо е почитан като бог на китарата със зашеметяващи версии на „Midnight Walker“ на Дейви Спилайн и две песни от шедьовъра на The Beach Boys – „Caroline No“ и „Don’t Talk (Put Your Head On My Shoulder)

JEFF BECK AND JOHNNY DEPP – “18″

Track Listing

 1. “Midnight Walker” (Davy Spillane cover)
 2. “Death And Resurrection Show” (Killing Joke cover)
 3. “Time” (Dennis Wilson cover)
 4. “Sad Motherfuckin’ Parade” (Johnny Depp original)
 5. “Don’t Talk (Put Your Head On My Shoulder)” (Beach Boys cover)
 6. “This Is A Song For Miss Hedy Lamarr” (Johnny Depp original)
 7. “Caroline, No” (Beach Boys cover)
 8. “Ooo Baby Baby” (The Miracles cover)
 9. “What’s Going On” (Marvin Gaye cover)
 10. “Venus In Furs” (The Velvet Underground cover)
 11. “Let It Be Me” (The Everly Brothers cover)
 12. “Stars” (Janis Ian cover)
 13. “Isolation” (John Lennon cover)*

*Available on digital and CD version only

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *