Лина Никол представя дебютния си албум “Who I Am” на 1-ви октомври

На 1-ви октомври самостоятелният албум на певицата Лина Никол ще бъде разпространен във всички дигитални платформи.

Лайв премиерата на албума на Лина Никол ще се състои седмица по-късно в столичен клуб. Заглавието “Who I Am” не е случайно. Лина споделя, че музиката, която ще представи е идеалното отражение на нея като артист. В албумът има чувствени балади, които са свързани с определени моменти от живота й, фънки звуците са част от нейната забавна страна, а синтезът от модерно звучене и класическо RnB показват израстването и пътят, който е изминала през последните години. Една от песните “Like I Used To” е написана по време на пандемията и пълния локдаун миналата година. Текстът разказва за желанието да се върнем към пълноценния живот, а в проекта се включва и рапърът Vas J. Angelov.

Неотдавна при гостуването си в “Преди Обед” певицата разказа за работата си като КРО анализатор – специфична маркетингова професия, която е почти непозната на българския пазар. През годините Лина е работила като финансов консултант, финансов мениджър, проджект мениджър в галерия, маркетинг специалист, но музиката се превръща в основна дейност. Тя споделя, че се радва на тази свобода и също така на факта, че е независим артист, защото има възможност да взима самостоятелно решения в каква креативна посока да се развива и албумът “Who I Am” е отражение точно на това.

Освен като самостоятелен артист, певицата има участие и в други проекти.

Тя е единствената дама в Intelligent Music Project на д-р Милен Врабевски. В момента рок групата представят най-новия албум  “The Creation” с участието на Рони Ромеро (Rainbow) и Карл Сентънс (Nazareth). Лина участва и като гост-вокалист в издадения преди 3 седмици албум на  Радослав Славчев – Riverman “The Truth”. Певицата пише текстове за различни артисти и също така в момента пише композиции за чуждестранни изпълнители.

Извън музиката, едно от нещата, което й помага да запази баланса по време на пандемията е медитацията и по-конкретно трансценденталната медитация.

Лина споделя, че денят й не започва без “сутрешен ритуал”, който й помага да бъде по-фокусирана и продуктивна през деня.

На 8-ми октомври Лина Никол ще представи своя дебютен албум в София Лайв Клуб заедно с музикантите Александър Васев (пиано), Владислав Мичев (пиано и брас), Стоян Джаферов (китара), Радослав Славчев – Riverman (бас), Божидар Василев (тромбон и ефекти) и Деян Илиев – барабани.

Албумът се реализира с подкрепата на Столична община – Столична програма “Култура” 2021 год. Билети за концерта: https://bit.ly/3zjVG3e

Можете да откриете повече за Лина Никол Online: Website // Instagram // Facebook // YouTube

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *