Джони Деп спечели живота си обратно, #MeToo с тежко поражение

Джони Деп спечели делото за клевета, което заведе срещу бившата си съпруга Амбър Хърд

Това беше едно болезнено зрелище, което гледаха милиарди жители на клетата планета Земя.

Ако преди да загине Римската империя е задоволявала първичните страсти на своите плебеи и патрисии с гладиаторски битки, то хлябът и зрелищата от по-късните епохи са заменени  сега с високотехнологично воайорство в най-тъмните кътчета на човешките души и взаимоотношения.

На живо проследихме възходът и падението на една обречена любов

Как се издържа шест седмици съдебен процес с бившето ти най-любимо същество, което си се зарекъл никога да не види очите ти отново? Как се гледат, слушат и преживяват отново много личните драматични моменти и скандали, безпощадно изложени пред жадния поглед на милиарди хора, за които това си е просто любопитно риалити. Трудно, много трудно беше и за двамата преки участници в този житейски фарс,чието начало е толкова захаросано обещаващо.

През 2016 обаче “Washington post” публикува в онлайн изданието си есе на Амбър Хърд, в което тя говори за домашно насилие без да споменава имена. За всички е ясно обаче, за кого става въпрос. След шест седмици съдебен процес, в който и двете страни се съдеха взаимно, Деп-Хърд за 50 милиона, а Хърд-Деп за 100 милиона долара, изходът беше щастлив и донякъде очакван в полза на Джони Деп.

Така в крайна сметка Амбър Хърд бе осъдена да плати 15 милиона долара на Джони Деп, а той на нея 2 милиона, тъй като съдът уважи иска на актрисата за причинени щети след публикация на адвокатката на Деп в “Daily Mail”, обвиняваща я в измислици срещу Деп.

Тази драма, достойна за перото на Шекспир приключи, поне засега. Адвокатите на Амбър Хърд вече заявиха, че ще обжалват. Това обаче едва ли ще доведе до промяна на съдебното решение. Ако нещо хубаво се случи от цялата тази кална история, то това е, че:

Диктатурата на девойките от #MeToo отива в забвение

Твърде много се компрометира едно от най-размахваните им лица, това на неубедителната актриса Амбър Хърд. Сега тя ще опита от горчивата чаша с отровата, която поднесе на бившия си съпруг – омразата и публичният му линч, отмяна на филмови роли и ангажименти и дълбоката погнуса на хората от нечистоплътните ѝ игрички за слава и пари на чужд гръб. Илон Мъск само ако реши да проговори…

А Джони Деп вече три пъти свири на сцената с рок ветерана Джеф Бек по време на турнето му в Обединеното кралство, включително на 30 май в Royal Albert Hall. На един от концертите в публиката го аплодира и Кейт Мос, чиито показания за мнозина обърнаха делото в полза на актьора. Джони Деп ще се лекува с музика и любовта на семейството и феновете си в близките месеци, тепърва ще го виждаме и чуваме.

А Амбър Хърд? Тази коя беше?…

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTikTok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.