Кристиaн Костов стана първият българин с Европейска награда за дебют

Кристиaн Костов стана първият българин с Европейска награда за дебют Kristiyan Kostov Border Breaking Award winner 2018

17-годишният изпълнител е един от носителите на European Border Breakers Awards 2018

Кристиaн Костов, който класира България на второ място в Евровизия 2017, ни даде още един повод за гордост. 17-годишният изпълнител стана първият български певец с отличие EBBA – European Border Breakers Awards, или Европейска награда за преодоляване на границите.

Призовете се връчват на дебютиращи музикални артисти, които постигат успехи извън териториите на собствената си държава. Почитателите, които Кристиян спечели покрай Евровизия, и най-високия резултат за България в историята на конкурса се превърнаха в достатъчна причина той да бъде отличен с една от наградите на EBBА.

Сред останалите имена, които ще получат наградата през 2018, засега са Алис Мъртън, норвежката изпълнителка Сигрид, шведката Скот, датската група Off Bloom и португалеца Салвадор Собрал – победителят на Евровизия 2017. Кристиян следва стъпките на миналогодишни отличници в различните категории на наградите EBBD. В тях влизат Дуа Липа, Заз, Джон Нюман, Ира Естрефи, Индила и Адел. Самият той посочи някои от имена в Instagram, където публикува снимка с думите:

„Все още съм изумен! Не мога да повярвам, че спечелих наградата Border Breaker 2018.“

mmtv-kristiyan-kostov-european-border-breakers-award-2018_1.jpg

В описанието му на официалния сайт на European Border Breakers Awards организаторите посочват причините Кристиян да бъде избран. Той е разпознат като артист, изминал дълъг път от The Voice Kids през X Factor. Минал през Евровизия, и заслужил сравнения с изпълнители като Джеймс Артър, Ед Шийрън и Джъстин Бийбър.

Изпълнителят ще получи наградата си на 17 януари 2018 г. в холандския град Грьонинген на официална церемония. Честито на Кристиян – сигурни сме, че го чакат още много успехи!

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *