България първа представи песента си за Евровизия 2022

България първа представи песента си за Евровизия 2022
Три месеца преди крайния срок, Intelligent Music Project представиха песента Intention.

С тази песен страната ни ще участва на Евровизия 2022.

Организаторите от БНТ и тази година залагат на публично-частно партньорство и няма да провеждат открит конкурс за избор на българската песен за най-популярния песенен конкурс в света. Доколко това е правилната посока ще разберем през май 2022 г., когато на сцената в италианския град Торино ще излязат вокалът Рони Ромеро и музикантите Стоян Янкулов – Стунджи, Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков. Атрактивният рокаджия Ромеро, който е фронтмен на актуалния Рейнбоу, е от Южна Америка. Той ще е вторият чилиец участвал в Евровизия, след Алехандро Абад, който пее за Испания през 1994 г.

Проектът Intelligent Music Project е създаден и финансиран от д-р Милен Врабевски преди 10 години. Той е автор на музиката и текста на песента подготвена за Евровизия 2022 – Intention.

Песента предизвика полемика в онлйн пространството, като мненията за нея са доста противоречиви. Най-уважаваният видеоблог, посветен на Евровизия 2022 Wiwibloggs, излезе с подробно видео след публикуването на видеоклипа на Intelligent Music Project на 5 декември и не предвижда класиране за финала. Според тях е грешка да се участва с рок парче, след като миналата година победителите от Måneskin бяха от същия жанр. Дано се окажат лоши пророци и видим българската песен на финал.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *