Рок чудото SEVI с ново видео и специален концерт

Рок чудото SEVI с ново видео и специален концерт

На 16-ти май в клуб Терминал 1 SEVI ще представят видеото към Am I Alive?

Но първо малко предистория…

Годината е 2010, мястото е София, а музикантите са Светлана Близнакова и Рали Велинов и всеки от тях работи от няколко години по свои солови проекти.

Всъщност музиката е във вселената на Светлана Близнакова от ранното ѝ детство. Редуват се период с народно пеене в Ансамбъл ‘’Филип Кутев’’, опити за опера и накрая… откритието, че душата ѝ е родена за рок. С Рали се допълват и той е неотменна част от процеса на създаване на музиката на групата. Якото е, че SEVI творят на английски и правилно са се насочили в завоюването на глобална аудитория. Слушат ги от Ямбол до Перу, а колаборациите им са цветни, изненадващи и красиви. В тях влизат музиканти от цял свят, почти като музикален United Colours of Beneton!

SEVI стартират силно

Първият им официален сингъл ‘’Can’t stand the Pain’’ излиза през 2011г. и е представен и по кината. Оттогава до днес желанието да са умно и премерено различни, като същевременно съхраняват зорко идентичността си, е водещо в проектите им. Мелодията в песните им, тембърът на Светлана и мекият ѝ глас сред китарния рок саунд са тяхна запазена марка. Смислените текстове, доброто произношение на английски, работата по визуалните им продукти и пословичната фабрика за идеи и работохолизъм са малка част от нещата, с които групата се наложи през годините.

След стотици концерти и фестивални участия сме любопитни да видим последното им творение. Техният девети видеоклип към новият им сингъл ‘’ Am I alive?’’.  За тези от вас, които ще имат шанса да го видят в софийския клуб Терминал 1 на 16-ти май, има важен бонус – цял концерт на SEVI!

Песента ще стане част от третия студиен албум на групата и е втори официален сингъл от предстоящото CD. Само преди половин година SEVI издадоха и дебютния сингъл „The Call, от очаквания трети албум.

В интернет вече се върти и трейлъра към AM I ALIVE?, който загатва постапокалиптична тематика, а билетите за концерта са в продажба на касите на Eventim.bg

Дата: 16-ти май
Врати: 21:00ч.
Начало: 22:00ч.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom FusionTiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *