Universal Music спира работа с Rammstein

Universal Music спира работа с Rammstein

Universal Music прекратява промотирането на Rammstein

Universal Music прекратява промотирането на музиката на Rammstein заради започналото разследване на прокуратурата в Берлин срещу Тил Линдеман. Вокалистът на групата е обвинен от няколко млади жени в сексуално насилие и предполагаемо разпространение на наркотици.

Всичко започва в края на месец май

когато 24 годишната ирландка Шелби Лин споделя в социалните мрежи за неприятен инцидент по време на концерта на Rammstein в столицата на Литва Вилнюс. Тя публикува чата си с хора от антуража на Тил Линдеман, които я питат дали иска да присъства на партитата преди или след концерта и да изпрати нейни снимки. Предложен ѝ е достъп пред сцената, в така наречения ред 0 и после на партито е повикана заедно с още няколко момичета в малка стаичка, където Тил Линдеман ги черпи с алкохол.

Шелби Лин твърди, че се е почувствала замаяна и вероятно в питието ѝ е било сложено приспивателно, защото е била в неадекватно състояние. Когато вокалистът на Rammstein се опитва да я целуне тя директно му казва, че не желае да има физически контакт с него и той реагира остро. На сутринта тя се събужда в хотелската си стая със синини, за които няма спомен как са се появили.

Последваха обвинения от други момичета

които разказват как са били подготвяни за секс на концертите на немската група. Две от тях твърдят, че са били принудени  да правят секс с Линдеман. Адвокатите му и останалите членове на Rammstein отрекоха нещо такова някога да се е случвало. Въпреки това издателството Kiepenheuer & Witsch, с което работи Тил Линдеман прекрати договора си с него заради тези обвиненията и факта, че той е включил книгата, която е издал чрез тях, в порнографско видео, което според мнението им ”празнува сексуалното насилие срещу жени”.

Universal Music спира работа с Rammstein

Преди седмица организаторите на канадски фестивал заявиха, че представители на групата са се опитали да поискат помощ при набирането на жени и момичета за партита след концерти по време на тяхното събитие през 2010 г., което те са отказали.

Барабанистът на Rammstein Кристоф Шнайдер излезе с обширно изявление

за ситуацията около вокалистът им Тил Линдеман. В него той дистанцира себе си и останалите от групата от партитата на Линдеман, като заявява, че ”е важно за нас партитата на Тил да не се бъркат с нашите официални партита след шоуто”. Шнайдер твърди, също:” Тил се отдалечи от нас през последните години и създаде свой собствен свят”.

Източник: metalinjection.net, DW

Снимки: Rammstein

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTikTok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube