Сгъват най-големия жерав в Европа в подкрепа на хората с множествена склероза

Сгъват най-големия жерав в Европа в подкрепа на хората с множествена склероза

На 29 май, по време на световния ден на множествената склероза, фондация „МС-Мога Сам“ и Plan to be Generator организират благотворително събитие в “Топлоцентрала”

За поредна година фондация “МС-Мога Сам” и Plan to Be Generator организират събитие в деня на множествената склероза. Домакин е регионален център за съвременни изкуства Топлоцентрала. Всеки който иска да подкрепи каузата е добре дошъл през целия ден на 29 май. Символ на тазгодишната кампания е хартиения жерав, който свързваме с подкрепата, надеждата и мира.

По време на събитието ще може да бъде наблюдавано сгъване на най-големия жерав в Европа, който ще е около пет метра. Както и ще може да бъде видян и най-малкия жерав с големина пет милиметра, сгънат със затворени очи.

По време на събитието ще може да бъде видяна изложба на 36 визуални артисти, ще има три прожекции на филма Living Proof на Мат Ембри, ще бъдат организирани ателиета за японски арт преживявания, ще има лекции и концерт.

Програмата

11.00 – 21.00
Изложба и продажба на творби и арт инсталации, създадени от български творци в подкрепа на кампанията СВЪРЗАНИ и фонд “Андрей”

11.00 / 13.00 / 15.00
Прожекция на филма The Living Proof (“Живо доказателство”) на Мат Ембри

11.00 – 17.00
Ателие за калиграфия
Ателие за кири-е (японското изкуство да се изрязва хартия)
Чаена церемония
Ателие за юмейхо

Участието в workshop активностите става чрез билет за дарение.

12.00 – 15.00
Създаване на арт инсталация “Свързани” – най-големия хартиен жерав в България

12.30 – 17.00
Детски кът: сгъване и декориране на хартиени жерави

12.00 – 12.40
Среща-беседа с Биляна Савова

13.00 – 13.40
Среща-беседа с Калина Радичева

14.00 – 14.40
Среща-беседа с доц. Милена Георгиева

19.30 – 21.00
Концерт на открито с водещ Здрава Каменова и с участието на Елена Сиракова, Прея, Свилен Ноев, Момчил Косев, Калин Велчев и още любими изпълнители.

В рамките на събитието ще може да се посетят и специалните щандове на MyPlanToBe, Tupti, Life Store & Detox център, Trastena.

За дарения, както и за повече информация за кампанията и останалите иницативи на “МС – Мога Сам”, бихте могли да се свържете с Биляна Савова на – ms@mogasam.org

Сметката на фондацията, където можете да направите и дарения е:

УниКредитБулбанк (BGN)

IBAN: BG21UNCR70001522310611

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: МС-МОГА САМ

оснсование: “Фонд АНДРЕЙ”

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTikTok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.