Момичето усмивка на ММ с първа изложба

Момичето усмивка на ММ с първа изложба. MMTV Online

В новата ни рубрика заслужено първа е вечно усмихнатата и неостаряваща Ваня Ганчева

Тя е от самото начало на телевизия ММ.

През годините е нейното сърце, душа и… човекът, променил съдбите на десетки колеги, които са имали щастието да получат одобрението и за работа в първата музикална телевизия на България.

Преди 11 месеца съвсем неочаквано Ваня започва да рисува. С ръце, длани, лакти дори. Вдъхновението е ненадейно и толкова завладяващо, че скоро картините заемат доста от пространството у тях. Промяната е дар Божи, поне така я усеща Ваня:

“Една година откакто душата ми се отвори и даде импулс да изразя себе си чрез боите на бялото платно. Пръстите ми сами ваяха картини и започнах да рисувам, ей така, на шега, която ме завладя и преобърна живота ми.”

vania_004_n.jpg

А животът на Ваня до момента е съвсем в руслото на нещата

Тя е щастливо омъжена за нашия колега от ММ Янко Ганчев и майка на прекрасната Емили. Ваня е и най-добрият оператор на телевизията и идеен двигател на десетки предавания и репортажи. Впоследствие и режисьор на успешното предаване ‘’Огледала’’ по бТВ, а в последните години си позволява лукса да избира проекти, които я кефят и да пътува по света.

Както знаем от опит, не всичко е цветя и рози, но умението да посреща трудности, предателства на приятели и проблеми със здравето с вечната си усмивка явно й е давало така нужния вътрешен комфорт и спокойствие. Много от нас го нямат, а и да си позитивен в България не е модерно. Изложбата носи името ‘’Оренда’’. А какво е това? Оренда е древно знание, свързано с българите, старите руни и глаголицата. Духовен път и концентрирано намерение за щастие и свързване със същността ни от Светлина, дъхът на Бога. Хм, интересно нали?

vania_005.jpg

Това, което виждаме на изложбата, е много съкровено, смело заявено с помощта на цветовете послание, което деликатно ни подсеща да загърбим суетата и да не се срамуваме да си признаем, че е хубаво да сме добри и да се борим за Любовта.

Картините на Ваня наистина отразяват нея

“Това съм аз, това е погледът ми към света. Желая да споделя с вас моя преоткрит вътрешен свят на чистота, нежност и любов.”

vania_002.jpg

Е, вероятно за някои от вас това звучи твърде захаросано, нереално и не особено в крак със забързания пулс на съвременния ни живот. За Ваня обаче това няма значение. Тя е в друго време и пространство, усеща вибрации, за които само сме чели и не сме вярвали, че такива неща се случват наистина. Ние го видяхме с очите си в новото пространство за духовно общуване, любезно предоставено от друг наш скъп колега от ММ, Кирил Пеев. Самата Ваня, както винаги, е признателна за усилията на всички, които направиха възможна първата й изложба.

“Благодаря на моите приятели за подкрепата и безрезервната помощ. Благодаря ти, Кики!”

За тези от вас, които не са успели да посетят изложбата и искат да се свържат с художничката Ваня Ганчева, могат да го направят тук:

Последвай Ваня в Facebook

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *