Изложбите в София, които не трябва да пропускате

Изложбите в София през месец март

Изложбите в София, които не трябва да пропускате

Напоследък в столицата галериите, които добре познаваме, ни поднасят интересни селекции от още по-интересни автори. Ако още не сте посетили някои от изложбите, имате още малко време, за да ги разгледате.

“Този малък свят” – Мартин Пар

Ако все още не сте разбрали за изложбата на световноизвестния британски фотограф Мартин Пар у нас, то имате последен шанс да я разгледате до 11 март в галерия “Синтезис”. Изложбата „Този малък свят“ (Small World) е посветена на световния туризъм като глобален феномен. Обвързващ се по-скоро с разрушаването, отколкото с опознаването на чужди култури.

Изложбите в София, които не трябва да пропускатеС нескрита сатира Пар представя зейналата пропаст между реалността и очакванията, свързващи се с често познати туристически дестинации. Като в същото време повдига въпроса за „въглеродния отпечатък“, който отчасти дължим на една от най-големите индустрии – туризма.

“Объркана комуникация II: Постреализъм” – Георги Янков

Георги Янков завършва НХА със специалност „Плакат“. През 2010-а става професор в същата катедра, а от януари 2020 година е и ректор на НХА. Той е доказан майстор на плакатното изкуство и графичния дизайн, изявява се и в сферата на рекламата, инсталациите и др.

Изложбите в София, които не трябва да пропускатеИзложбата му от маслени платна в ONE Gallery съчетава сериозното и забавното, като подтиква към размисъл с огромното си богатство от значения, скрити замисли и множество възможни прочити. Можете да я видите до 12 март.

“Миналото. Начин на употреба”

Третото издание на конкурса за млади художници, организиран от галерия „Нюанс“, обединява нови и познати имена. Целта е да окуражи и подкрепи младите български творци. Тазгодишната тема, която творчески ги обединява, но която в никакъв случай не трябва да ограничава авторите, е „Миналото. Начин на употреба“.

Изложбите в София, които не трябва да пропускатеЗаглавието на изложбата цели да провокира размисъл в посока, свързана с миналото, неговите традиции и истории и тяхната връзка с настоящето. Повече от 140 са изпратените за участие работи, от които галерията е селектирала 23. Те ще се борят за първите три места. Можете да ги видите до 15 март.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *