Funky Miracle – промоция на първия им албум

На гости в Музинки са ни Funky Miracle, които ще ни разкажат за първия си албум и… още нещо.

Цялото интервю вижте във видеото или в допълнителната информация.

Ванеса: Здравейте ММци! Аз съм Ванеса, а вие отново сте с Музинки. На гости са ни Funky Miracle, които ще ни разкажат за първия си албум, който предстои да излезе съвсем скоро. Но първо да ви питам аз, момчета – защо сте ми в такъв умален състав? Очаквах да съм заобиколена от мъже, нали сте 7 в групата?

Радо: Толкова се събираме на диванчето.

Симо: Да, много е малко диванчето.

Ванеса: Вижте, ако кажете, просто ще си донеса още едно диванче и няма проблеми.

Илия: Следващият път. Ако пак ни поканите, може и да дойдем.

Ванеса: Обещаваш ли?

Илия: Дааа…

Ванеса: Добре, случва ли се на репетиция да се налага някой да отсъства?

(всички се смеят)

Радо: Не, случва ни се да се съберем всички много рядко.

Симо: Това е, защото всеки има различни проекти, всеки се занимава с много различна музика. Примерно, нашите брасаджии, които в момента не са тук, Жоро и Владо, те се занимават с най-различни проекти, някои работят в радиото и т. н.

Илия: Аз свиря на валдхорна, работя в оркестър.

Ванеса: Леле! И как стигнахте изобщо до този албум?

Илия: Трудно.

Симо: С много труд. Трябваше да отделим много време на това нещо. Все пак не само, че сами се продуцираме за това нещо, ние сме и група, която работи вече 4-5 години заедно и за това за нас е голямо удоволствие да направим цял албум най-сетне. От доста време го отменяме, защото направихме и много лайф студио записи. И това също ни отне много време. Да се подготвиш за един цялостен продукт е малко трудно, ако искаш да го направиш качествено. Между другото, много сме благодарни на DJ Borche за това, че той миксира всичките тракове, той е отговорен за финалния звук на албума и според мен е свършил невероятна работа! Както и Юлиан Янев, той направи мастър нещата и според мен се получи много качествен продукт.

Илия: Благодарим също и на Perfect Records, Чавдар Петков и Светльо Борисов, които ни предоставиха възможността да запишем в студиото, може би най-якото студио в София. Те много ни се кефят и помагат на млади артисти като нас, за да успяват по някакъв начин да…

Радо: … се преборят.

Ванеса: А този албум още от началото ли го планирахте? Имахте ли такива амбиции, когато се сформирахте като група?

Илия: Ами, ние мислихме вече поне два да сме издали.

Радо: Да, като цяло, когато се захванеш с такова нещо, с бадна, със сигурност имаш такива планове. Но, поради ангажиментите на всички от бандата, нещата не се случват с темпото, което бихме искали. И все пак сме много доволни от сегашния резултат.

Ванеса: Колко парчета са в албума и фънк ли е вашият стил?

Илия: Фънк… Фюжън.

Радо: 10 парчета са в албума като те са, можи би, някакъв микс от доста стилове. Мога да кажа, че парчетата са доста различни едно от друго, но звучат заедно по някакъв начин.

Симо: … с една конценпция.

Радо: Да, горе долу с една концепция, но са в различни стилове. Има по-рок ориентирани парчета, има фънк парчета, има даже поп-ориентирани парчета.

Симо: …соул.

Радо: Има 1-2 по-експериментални неща. Така чеима за всеки по нещо.

Ванеса: А на български или на английски са?

Радо: Може би 40% са на български и 60 на английски.

Илия: Даже можем да кажем, че албумът по някакъв начин е като една история на всичките години на тази банда, през които съществува вече.

Ванеса: т. е. минавате през различни периоди и парчетата са от тях?

Илия: Да, различни периоди, различни вълни.

Радо: Според мен, човек, който е идвал 2-3 пъти на наши лайфове ще може да го разграничи това.

Симо: И също има много нови аранжименти на парчетата, които ще прозвучат и според мен на феновете, които сега са ни гледали, също ще бъде много интересно, защото ще ги представим в съвсем нови варианти, малко по-албумна версия. И според мен не само за новите хора, но и за старите фенове ше бъде много приятно лайф.

Радо: Старите кучета.

Симо: Между другото, обложката на самия албум „ Fly” e дело на Жоро Панчев.

Радо: Това са ръцете на нашия басист (показва). Най-красивите ръце.

Илия: На басистите ръцете са най-красивите, така съм чувал.

Ванеса: Скоро, между другото, си говорихме за вицове за басисти. Добре де, защо ги базикат толкова много тези хора?

Симо: Те са специални хора.

Илия: Защото и с тях може и без тях може.

Радо: Неееее

Ванеса: Така ли? Да не станете 6-ма сега в състава ?

Илия: Не, не.

Ванеса: Добре де, много ми е интересно – вие сте 7 момчета. Как пък едно момиче няма в тая група, ей така, за цвят?

Илия: Жените винаги развалят нещата. Някой ще се скарат за жената.

Ванеса: Ти не си първият човек, който го казва наистина.

Радо: Не, в албума имаме фючъринг с една много яка мацка – Катя. Това е едно нейно парче, на което ние напрвихме аранжимент и което присъства в албума.

Симо: Sweet Stuff се казва парчето.

Ванеса: Но това е специално и само в една песен, не е за постоянно?

Радо: Да. Достатъчно е!

Ванеса: Смятате ли, че имате в албума си потенциален хит? Някоя песен да ви звучи като нещо, което ще се върви постоянно по радиото и телевизията?

Радо: Парчето, на което сме снимали и клип, сме предвидили за такова, с най-поп звучене и по-радиофонично. Не знам, може би има две-три парчета от албума, които биха могли да са в тази насоченост. Както казах и преди това, има супер много парчета, които са по-експериментлни, по ненасочени натам.

Илия: А и другото нещо – зависи коя публика би го нарекла парчето хит. Защото идеята е такава, че ние бяхме на фестивал скоро в Холандия и там хората са с друга насоченост, слушаха нашата музика и тези парчета, които не ги възприемат в България, там ги смятат за по-комерсиално звучащи и много по-добре ги възприемат. Така ни се случи, така го усетихме на самата сцена.

Симо: Фестивалът според мен се получи много яко, между другото. Беше в Айндховен на 3ти, 4ти и 5ти. Видяхме невероятни изпълнители, невероятни артисти, певци и инструменталисти. Беше наистина много яко изживяване. И това ни вдъхнови всъщност да се насочим не само към комерсиалното и към комерсиалната публика с някои парчета, но и към една друга ниша, малко по-експериментални неща, които в момента се случват на модерната европейска сцена. Според мен това е като нова вълна, която ни амбицира да се занимаваме с малко по-експериментални неща.

Ванеса: А освен вдъхновение там, получихте ли и практически опит от банди, които са по-стари от вас?

Илия: О, да, разбира се.

Радо: Аз, например, най-много уча и научавам за музика и за всичко като цяло като гледам на живо музиканти. И това може би е най-чистия начин да придобиеш някакъв опит или да научиш нещо ново.

Ванеса: Къде да ви очакват зрители?

Симо: Ами, може да ни очаквате на 21-ви в бар Петък, между 8 – 9 часа започа купонът. Представяме нашият нов промо албум Fly. Заповядайте да се насладим на яките емоции заедно!

Радо: Както и на 23-ти в Пловдив в B – Bob кафе от 21 часа. Това са единствените две места, на които ще можете да го чуете до края на годината.

Илия: Освен, ако не си го купят.

Радо: Да, това е отделно.

Ванеса: Не изпускайте шанса си, ей!

Радо: не изпускайте! Отсъствие ще напиша!

 

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *