Наградиха победителите сред Гилдията на актьорите 2019

Наградиха победителите сред Гилдията на актьорите 2019 | MMTV

Проведоха се 25-тите годишни награди на Гилдията на актьорите

На церемонията бяха наградени едни от най-известните филми на 2018 година.

С наградите раздадени на филми като Black Panther и Green Book до шоута и минисериали като This Is Us и Sharp Objects, Screen Actors Guild Awards размиха границите между жанровете.

Водеща своето начало от 1995 г., Screen Actors Guild Awards (Наградите на Гилдията на актьорите) – свързана с Screen Actors Guild‐American Federation of Television and Radio Artists (aka SAG-AFTRA) (Американската федерация на телевизионните и радио-артисти) – е церемония по награждаването на филмови и телевизионни актьори. Гласуването се извършва от селектирана група от членове на профсъюзите.

Наградите на Screen Actors Guild Awards се отличават от другите церемонии по това, че те се въртят изключително около актьорския състав. Това означава, че са включени категории като “Изключително изпълнение на мъжка роля в комедиен сериал“, “Изключително изпълнение на женска роля в поддържаща роля” и “Изключително изпълнение на актьорски състав във филм” както и много други.

Наградените от Гилдията на актьорите 2019 победителите включваха актьори участващи в широка гама от жанрове

Сред взелите призове бяха както по-малки независими филми като The Wife (с номинираната Glenn Close) така и големи студийни трилъри като A Quiet Place (с участието на номинираната Емили Блънт). Дори Marvel Studios бе отличен за Black Panther, който се оказа голям фаворит за много награди тази година.

Вижте списъка с големите победителите в Screen Actors Guild Awards:

Филми

 • Cast in a Motion Picture: Black Panther
 • Female Actor in a Leading Role: Glenn Close – The Wife
 • Male Actor in a Leading Role: Rami Malek Bohemian Rhapsody
 • Female Actor in a Supporting Role: Emily Blunt – A Quiet Place
 • Male Actor in a Supporting Role: Mahershala Ali – Green Book
 • Stunt Ensemble in a Motion Picture – Black Panther

Телевизия

 • Ensemble in a Drama Series: This Is Us
 • Female Actor in a Drama Series: Sandra Oh – Killing Eve
 • Male Actor in a Drama Series: Jason Bateman – Ozark
 • Ensemble in a Comedy Series: The Marvelous Mrs. Maisel
 • Female Actor in a Comedy Series: Rachel Brosnahan – The Marvel Mrs. Maisel
 • Male Actor in a Comedy Series: Tony Shalhoub – The Marvelous Mrs. Maisel
 • Female Actor in a Miniseries or Television Movie: Patrica Arquette – Escape at Dannemora
 • Male Actor in a Miniseries or Television Movie: Darren Criss – The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story
 • Stunt Ensemble in a Television Series: Glow

Победителите в Screen Actors Guild Awards не означават непременно гарантирани победи за Оскарите, но през годините имаше голяма доза съвпадения не само по отношение на самите актьори, но и по отношение на най-добрите филми.

За последното десетилетие девет от десетте победители в категорията “Най-добро изпълнение в главна мъжка роля” на Screen Actors Guild Awards са спечелили и ‘Оскар“. В категорията “Най-добро изпълнение в главна женска роля” на Screen Actors Guild Awards осем от десетте победители за последните десет години са спечелили и “Оскар“.

Що се отнася до категорията “Най-добър филм“, приликите не са толкова силни. За сега да 50 на 50. Пет от десетте филма за последните десет години спечелили в категорията Ensemble Cast, са печелили и “Оскар“. Така че от гледна точка на прогнозиране на победителите за “Оскар” наградите на Гилдията на актьорите могат да са сериозен ориентир в някои случаи, но не са особенно надеждни, когато става въпрос за “Най-добър филм“.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *