Какво не знаем за любимите ни филми?

Какво не знаем за любимите ни филми? | MMTV

Винаги е удоволствие да се завръщаме с пуканки в ръка към времето, в което Стивън Спилбърг, Куентин Тарантино и Джеймс Камерън създават някои от най-емблематичните си филми.

90-те години – златната епоха на качественото кино. Но ето какво не знаем за любимите ни сюжети и актьори…

“Хубава жена” е бил замислен като мрачна драма

Вярвате ли, че остроумната, романтична и забавна история, която пресъздават Джулия Робъртс и Ричард Гиър в “Хубава жена“, всъщност е трябвало да има сърцераздирателен край? Дълго време не е било замислено да има хепиенд за Вивиан и Едуард.

"Хубава жена" е бил замислен като мрачна драма
Джулия Робъртс и Ричард Гиър в образите си от филма “Хубава жена”.

Всъщност, първоначално за ролята на Вивиан е избрана Сара Джесика Паркър. В момента дори и не можем да си я представим на мястото на Робъртс. Първоначалният замисъл е героинята Вивиан да е пристрастена към кокаина. Едно от условията на Едуард (Ричард Гиър) е тя да спре с дрогата в седмицата, в която са заедно. Освен това първият сценарий гласи, че в една сцена Вивиан намира съквартирантката си Кит мъртва заради свръхдоза наркотици.

Режисьорът Вернер Херцог обаче отказва да се наеме с точно този филм и сценарият попада в ръцете на Гари Маршал. Така мрачната драма се превръща в романтичен филм, който разказва историята на една съвременна Пепеляшка.

Какво казва Форест Гъмп всъщност?

Когато Форест Гъмп се изправя пред протеста във Вашингтон, микрофоните пред него са изключени и е почти невъзможно да се разбере какво казва той пред насъбралото се множество.

Какво казва Форест Гъмп всъщност?
Кадри от филма “Форест Гъмп”.

Тук разяснение дава самият Том Ханкс, според който Гъмп казва:

“Понякога, когато хората отиват във Виетнам, те се връщат при майките си без крака. А понякога дори и не се връщат. Това имам да кажа по въпроса.”

Шарън Стоун мрази ТАЗИ сцена от “Първичен инстинкт”

Това е може би най-известното кръстосване на крака в историята на Холивуд. Кадрите от филма правят Шарън Стоун световен секссимвол. Не е пресилено да кажем, че сцената се превръща в своеобразен културен феномен, но малцина знаят, че след премиерата на филма между Стоун и Пол Веховен възниква ожесточен спор.

Шарън Стоун мрази ТАЗИ сцена от "Първичен инстинкт"
Шарън Стоун в прословутата сцена от филма “Първичен инстинкт”.

Актрисата и до ден днешен настоява, че не е давала съгласието си този момент да присъства в крайния вариант на продукцията. За да подчертае колко е била ядосана, тя дори зашлевява шамар на Веховен, след като гледа “Първичен инстинкт” за първи път.

Снимките на “Клетка за птици” се оказват истинско изпитание за нервите на актьорите

Тази свежа комедия може и да ви изглежда като заснета на един дъх, но всъщност снимачният процес е бил дълъг и труден, особено за актьорите в главните роли. Причината е, че режисьорът Майк Никълс се оказва невероятно претенциозен и педантичен.

Снимките на "Клетка за птици" се оказват истинско изпитание за нервите на актьорите

Затова Никълс кара Робин Уилямс и екранния му партньор Нейтън Лейн да заснемат поне два варианта на всяка сцена, за да е сигурен, че ще е напълно удовлетворен от резултата. Чак след това е било разрешено на Уилямс и Лейн да импровизират със сценария, ако преценят.

Ралф Файнс успява да влезе в образа на Амон Гет с бира

В “Списъкът на Шиндлер” Файнс е перфектният злодей с изключително достоверно излъчване и изпълнение. Ролята му съвсем логично му носи номинация за “Оскар” за поддържаща мъжка роля – отличие, с което той се разминава на косъм.

Ралф Файнс успява да влезе в образа на Амон Гет с бира

Оказва се обаче, че на актьора му е доста трудно да влезе в образа на садистичния есесовец Гот. Още по-малко известно е, че за да придобие по-различно излъчване, Файнс качва почти 13 килограма, като пие огромни количества бира Guinness.

Откъде Пича в “Големия Лебовски” има толкова пари?

Някога чудили ли сте се откъде точно чаровният безделник, който живее не къде да е, а в Лос Анджелис, има толкова пари? Пича все пак има достатъчно средства за апартамент, боулинг и любимите му коктейли “Бял руснак”.

Откъде Пича в "Големия Лебовски" има толкова пари?
Джеф Бриджис в образа на Пича в “Големия Лебовски”.

Всъщност той е наследник на състояние, спечелено от изобретяването на кубчето на Рубик. Братята Коен обаче решават източника на доходите му да остане неизвестен за широката публика и премахват от крайната версия на филма детайлите, които сочат откъде са парите на Лебовски.

“Градът на мрака” и “Матрицата” използват общи декори

Ако ви се струва, че някои от мрачните градски пейзажи в двата филма си приличат поразително много –да, не се бъркате. Част от декорите, които през 1998 г. се използват за “Градът на мрака“, влизат и в първата част на “Матрицата“.

Градът на мрака" и "Матрицата" използват общи декори

Това ясно се вижда в сцени като тази, в която героинята на Кари Ан Мос – Тринити – бяга от агентите. Целият фон е взет назаем от снимачната площадка на “Градът на мрака“.

Какъв точно е Звяра?

Някога чудили ли сте се какъв точно е звяр е Звяра от класиката на Disney от 1991 г.? Е, сценаристите на анимацията разкриват тази информация. По техните думи той е комбинация между лъв, бизон, диво прасе, вълк и мечка. На това му казвам „ЗВЯР”!

Какъв точно е Звяра?

Е нема такова животно…

Гривата на Симба не е вдъхновена от истинските лъвове

Малко след като среща Тимон и Пумба, Симба започва да възмъжава и с времето се сдобива с разкошна грива – почти същата като на събратята му в истинския живот, които обитават саваните на Африка.

Всъщност може би не знаете, но вдъхновението за гривата на Симба не идва от лъвовете, а от музикалната сцена. Аниматорите използват за образец Джон Бон Джоуви, който освен с гласа си е известен и с буйната си коса, която обича да развява по време на концертите си.

Аниматорите използват за образец Джон Бон Джоуви, който освен с гласа си е известен и с буйната си коса, която обича да развява по време на концертите си.
Джон Бон Джоуви и Симба

Сега като се загледам едвам ги различавам…

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *