Заснемането на Avatar 2 върви с пълна сила

Заснемането на Avatar 2 върви с пълна сила | MMTV
Нова снимка от снимачната площадка на Avatar 2 показва екипа, използващ истинска вода, но CGI огън

Изминаха повече от 10 години от излизането на първия Аватар на Джеймс Камерън по кината, но до появата на дългоочакваното продължението остава повече от година.

В края на първия филм съзнанието на Джейк бе трайно синхронизирано с тялото на неговия Аватар по този начин оставяйки вратата широко отворена за продължение. Феновете очакват продължение на Avatar още от 2010 г. откакто Камерън обяви, че работи по Avatar 2. За съжаление работата по продукцията бе многократно забавена през годините. Първоначално се смяташе, че Avatar 2 ще се появи по кината през 2013 г., но оттогава датата бива постоянно измествана, за да стигне до последната такава – декември 2021 г.

Всъщност много малко се знае за продължението освен, че океаните на Пандора ще бъдат силно застъпени в новата серия. Другото което може да се приеме за сигурно е участието на няколко от членове на актьорския състав от първия филм. В това число влизат Сам Уортингтън, Зоуи Салдана, Сигорни Уивър и Стивън Ланг.

В нова снимка публикувана на официалния Аватар Twitter акаунт се вижда Джеймс Камерън държащ 3D камера. На снимката изглежда, че Камерън заснема сцена с някакъв вид подводни отломки, включващи реална вода и CGI пламъци.

Макар че е почти невъзможно да се каже какво се случва в сцената, която се снима, също е невъзможно да се знае кое продължение на Avatar се снима тук 

Камерън не прави просто едно продължение, а общо четири Аватар продължения, които ще излизат през година, като се започне от 2021 г. Обикновено филмите с продължения се снимат един след друг, за да може да се появят възможно най-бързо на екран, но в този случай Камерън снима всички Аватар продължения наведнъж, което означава, че снимката може да бъде от всяка една част от Аватар 2 до Аватар 5.

Независимо от кое продължение е снимката, феновете без съмнение се вълнуват при всеки ъпдейт относно прогреса върху продукцията. Аватар направи фурор през 2009 г. заради използването на революционна технологията, но през последните 10 години създателите на филми използват тези инструменти още по-ефективно. Avengers: Endgame дори детронира Аватар като филма с най-голяма печалба в историята на киното досега, така че Камерън без съмнение ще се опита да си върне титлата, вероятно с помощта на нов тип технология, за да превърне Avatar 2 в единствено по рода си кинематографично изживяване.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *