The Matrix 4 излиза през май 2021 г.!

The Matrix 4 излиза през май 2021 г.! | MMTV Online
Warner Bros. насрочиха датата за излизане на все още неозаглавена четвърта част на The Matrix

Оригиналната трилогия на The Matrix приключи с The Matrix Revolutions (2003 г.).

Сюжетът на филма привидно приключи историята на Нео (Keanu Reeves), Тринити (Carrie-Anne Moss) и Морфей (Лоранс Фишбърн) и тяхната битка за освобождаване на човечеството от машините. През последните години обаче от Warner Bros. работят усилено и търсят начин да рестартират популярната поредица на голям екран.

В крайна сметка от студиото се решиха да направят четвърта част като оповестиха новината преди няколко месеца

И Киану Рийвс и Кери-Ан Мос са заявили, че ще се завърнат в своите роли на Нео и Тринити, въпреки смъртта им в The Matrix Revolutions.

И Киану Рийвс и Кери-Ан Мос са заявили, че ще се завърнат в своите роли на Нео и Тринити, въпреки смъртта им в The Matrix Revolutions. Съ-авторката на оригиналната трилогия Lana Wachowski също е потвърдила своето участие като освен създаването на сценария се очаква и да бъде режисьор.

От момента на решаване за рестарт на проекта до сега и имало няколко промени в кастинга, но сега филма има насрочена дата за излизане по кината и всичко изглежда решено.

Официално от Warner Bros. обявиха, че The Matrix 4 ще излезе по кината на 21 май 2021 г.

От студиото задържаха тази дата за адаптацията на Akira, който би трябвало да се режисира от Taika Waititi, но заради забавянето на проекта с неопределено време от Warner решиха да дадат датата на новото продължение на Матрицата. Интересно съвпадение, е че за същата дата от Lionsgate са определили Keanu Reeves да се завърне в образа си на “Баба Яга” в John Wick 4.

Интересно съвпадение, е че за същата дата от Lionsgate са определили Keanu Reeves да се завърне в образа си на "Баба Яга" в John Wick 4.
John Wick 4 VS The Matrix 4

Това определено ще наложи или The Matrix 4 или John Wick 4 да промени датата си на излизане през идните две години, защото пускането на два екшън филма с Киану Рийвс едновременно би могло да попречи и на двата филма.

Графикът на Warner за лято 2021 вече е пълен до край. Те обявиха излизането на The Batman, Space Jam 2 и The Suicide Squad през юни, юли и август. Това означава, че логичното решение е от Lionsgate да променят датата си защото за тях това е единственото голямо заглавие насрочено за лятото на 2021 г. към момента.

Може би най-доброто решение за тях би било да издърпат датата на John Wick 4 с две седмици напред за 4 юни като това би наредило премиерата им заедно с мюзикъла на Warner – Sesame Street и Micronauts на Paramount. И двата филма се очаква да привлекат по-млада аудитория, което оставя John Wick като единствената алтернатива за филм с R-рейтинг.

Незвисимо кога ще бъде точната дата за пускане на филма по кината, ще бъде интересно да видим какво ще покаже The Matrix 4

Продължението е събрало страхотен актьорски състав. Към Рийвс и Мос ще се присъединят Нийл Патрик Харис, Джонатан Гроф, Тоби Онвумър, Джада Пинкет-Смит, Yahya Abdul-Mateen II (който може да играе младия Морфей) и Джесика Хенвик, която, според слуховете ще играе ново въплъщение на „Единственият“.

С тези уточнения ни остава само да стискаме палци продължението бъде поне толкова добро колкото предшествениците си.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *