Римейк на „Гробище за домашни любимци” излиза през 2019

Римейк на „Гробище за домашни любимци” излиза през 2019

Филмът на ужасите „Гробище за домашни любимци” по едноименния роман на Stephen King получава свеж прочит

Премиерата е насрочена за април 2019г.

Романът е публикуван през далечната 1983г., а през 1989г. бива адаптиран като пълнометражен филм. Първата лента се превръща в сериозен бокс офис успех. Това логически ражда и продължение на лентата, което излезе по кината през 1992г., но не повтори успеха на предшественика си. За римейк на оригиналния филм се говори още от 2010г. От Paramount Pictures обаче започнаха реална работа по проекта едва след като “IT” (То) се превърна в огромен касов успех (над 700 млн. $).

В новата лента участва Jason Clarke (Mudbound, Dawn of the Planet of the Apes, Terminator 5 Genisys). Той играе доктор Louis Creed медик от Бостън, който получава високо платена работа в Университета в Мейн. Тогава той и семейството му се местят в покрайнините на малкото градче Ludlow. Домът на семейство Крийд се намира в близост до на пръв поглед обикновено гробище за домашни любимци. За малкото гробище насред гората се грижи благ старец Jud Crandall игран от John Lithgow (Rise of the Planet of the Apes, Daddy’s Home 2). Оказва се обаче, че гробището има тъмна тайна. То се намира върху древно индианско гробище, което има силата да съживява мъртвите, но на висока цена.

Въпреки, че филма излиза чак през април 2019г. от Paramount Pictures започват своята маркетинг кампания още от сега. Те са решили да се възползват от месеца на Halloween и повишаващото се търсене на филми на ужасите. От студиото първо показаха постера, а в последствие показаха и първият трейлър.

„Гробище за домашни любимци” (Pet Sematary) 2019 е режисирано от Kevin Kölsch и Dennis Widmyer. Сценарист на филма е Jeff Buhler, който подобно на своите колеги режисьори идва от инди хорър филмите. Той е написал и сценарият на култовият The Midnight Meat Train както и “J” сегмент от Death 2 на ABC.

Според феновете на хорър жанра „Гробище за домашни любимци” е един от най-разпознаваемите романи на Стивън Кинг както и една от най-мрачните истории, които е писал. Дори самият Кинг, който е и един от най-големите критици на романа си заявява, че историята е станала по нихилистична от очакваното. Както подсказва трейлър римейка няма да ни спести нищо от предишните вледеняващи кръвта сцени. Независимо колко страшна ще бъде новата лента едно е ясно „Гробище за домашни любимци” ще бъде също толкова “обезпокояващ” както и предшественика си.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG и Neterra TV.