This is how we chill from 93 ’til – Souls of Mischief

This is how we chill from 93 'til - Souls of Mischief. MMTV Online

Souls of Mischief в Лондон

Накуцвайки, тъй като последните няколко дни са нетърпими, успяхме да стигнем до дългоочакваният концерт на Souls of Mischief. Събитието се проведе в Jazz cafe, в артистичния квартал Camden town в Лондон. 

Всеки, който е чувал за Hieroglyphics или парчето 93 ’til Infinity знае много добре, че говоря за хип-хоп легенди. На тези от вас, които не са запознати, а обичат хип-хоп музиката, ви пиша двойка. Аз лично чух за първи път групата и техният хит 93 ’til Infinity. Това стана покрай влечението ми по екстремни спортове и в часност в едно сноуборд филмче преди повече от 17 години. Оттогава досега Souls of Mischief и Hieroglyphics са едни от любимите ми групи. Държат челна позиция редом с De La Soul, The Pharcyde и A Called Tribe Quest.

This is how we chill from 93 'til - Souls of Mischief. MMTV Online

За тези от вас, които чуват за първи път за Souls of Mischief или Hieroglyphics ето малко факти:

Souls of Mischief е хип-хоп група от Оукланд, Калифорния, която също е част от хип-хоп колектива Hieroglyphics. Souls of Mischief се сформира през 1991г. и се състои от рапърите A-Plus, Opio, Phesto и Tajai. Tajai започва да рапира с A-Plus на 8-годишна възраст, докато и двамата са в началното училище. По-късно в гимназията Tajai запознава A-Plus с Phesto, а след това и с Opio и така неформално още в гимназията се сформира Souls of Mischief. Това е още преди да направи дебюта си на Jive Records с добре познатия албум 93 Til Infinity през 1993г.

Групата е част от хип-хоп колектива Hieroglyphics, заедно с Emcees Del tha Funkee Homosapien, Casual, Pep Love, Jaybiz и продуцента Domino. Souls of Mischief участват като пълноправни членове и в трите студийни албума на Hieroglyphics. Това са: 1998’s 3rd Eye Vision, 2003’s Full Circle и 2013’s The Kitchen.

93 ’til Infinity е най-популярният албум на групата до момента (#17 Top R&B / Хип-хоп албуми, #85 Billboard 200) и през януари 1998 списанието The Source обявава албума за един от тoп 100 рап албуми.

Jaybiz остава в групата за още един албум през 1995 г. No Man’s Land, преди да напусне лейбъла през същата година.

Популярни артисти като Kanye West, Big Sean, P-Diddy, Big K.R.I.T, Just Blaze, John Mayer и Vampire Weekend не въднъж са изказвали публично че Souls of Mischief имат огромно влиание върху хип хоп музиката. Като това влияние идва не само от тяхната музика и лирики, но и от техният стил. Kanye West многократно е изказвал впечатлението си от модният стил, флоу (начин на рапиране) и индивидуално звучене на групата.

Освен значението ѝ за популярната музика Souls of Mischief, е една от първите хип хоп групи, която оказва силно влиание на скейт, сърф и сноуборд културата. Всичко започва с 411 Video Magazine и [Plan B’s] Second Hand Smoke Skate видео – това участие на Souls of Mischief поставя групата на съвсем различно ниво. От тогава досега групата има страшно много фенове на екстремните спортове които ги следват неотлъчно.

В момента групата е на европейско турне чествайки 25 годишнината си

На 22-ри юни ще имат концерт и в София, в рамките на фестивала HippieLandia. Освен тях на сцената на летище София ще видим Dope D.O.D, ONYX и българските The Top Stoppers, COOH, SAVA, ATILA, NDOE и др.

This is how we chill from 93 'til - Souls of Mischief. MMTV Online

Така след кратката образователна информация да се върнем към концерта. Той беше невероятен и за момент се почувствах сякаш съм отново тинейджър! Чувството да видиш някого, който си идеализирал е неописуемо. Сценичното присъствие, представянето и професионалното отношение с елементи на хумор и сарказъм допринесоха са незабравимата атмосфера.

Да се извиня, но в бързането съвсем забравих камерата, но пък можете да усетите атмосферата от видео записите от телефона! Знам, знам качеството няма да е същото. Като българи все сме недоволни и искаме повече. Но нека този път се средоточим не върху моята разсеяност, а върху тези свежари, които вдишват и издишат хип хоп.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *