Plan B сподели силно емоционално видео към ‘In The Name Of Man’

Plan B сподели силно емоционално видео към In The Name Of Man. MMTV

Ben Drew, по-известен като Plan B, представи изключителното видео към последния си сингъл ‘In The Name Of Man’

То е част от предстоящия му четвърти студиен албум. Клипът се фокусира върху масовите катаклизми и използва кукли на конци, за да предаде на зрителите завладяващия и шокиращ сюжет. Показва хора, принудени да напуснат домовете си, съпоставено с пленителни исторически кадри от миналото.

plan-b-mistajam-bbc-mmtv.jpg

Песента направи своята премиера в шоуто на MistaJam

In The Name Of Man е първият проект на носителя на много награди музикант, актьор и режисьор за повече от пет години. Заедно с премиерата на песента Plan B представи и Making Of. Това е придружаващ видеото коментар, в който той говори за вдъхновенията си и мотивацията да създаде толкова социално насочен клип.

Видеото е дело на Plan B и Flabbergast Theatre – малка компания, която музикантът открива на шоу в Angel, Лондон. Вдъхновен от иноваторството им и начина, по който използват кукли, често придружени с леки движения, за да изразят ярки емоции – създавайки динамичен разказ. Plan B решава, че пасват перфектно на сърцераздирателния текст на песента.

plan-b-mmtv-in-the-name-of-man.jpg

Plan B взе участие в Big Weekend in Hull – събитие на Radio 1, и оглави сцената Where It Begins на 27 май

Това е първото му изпълнение на живо от четири години, а за лятото е подготвил още вълнуващи участия.

Разнообразното творчество на Ben Drew е неизчерпаемо, което го прави истински важна фигура в света на музиката. Неговият суров дебютен албум ‘Who Needs Actions When You Got Words‘ освобождава нови места за хип-хопа в Обединеното кралство през 2006г. Силен, горд, изпълнен със загадки писък от гняв и гордост от улиците на Източен Лондон.

Част от Ben винаги остава вярна на соул музиката, която за пръв път чува като дете, и в албума ‘The Defamation Of Strickland Banks‘. Той преплита хип-хоп и соул елементи с удивителен успех. Записът е четворно платинен, продава над 1,4 милиона копия само в Обединеното кралство. Албумът му носи награда BRIT и три Ivor Novello. Режисьорският му дебют през 2012г. (и съпътстващият го албум) ‘iLLManors‘ пречупва границите на творчеството му с припокриващите се истории и рап-разказ. В него музикантът смело адресира социално-политически въпроси с често бруталния си коментар. Това му носи пета номинация BRIT, и отново първо място в класацията за албуми в Обединеното кралство.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *