Антонио Диодато ще представи Италия на Евровизия 2020

Антонио Диодато ще представи Италия на Евровизия 2020
Певецът и композитор Антонио Диодато спечели голямата награда във финала на юбилейното 70-то издание на фестивала за италианска музика Санремо

Така той получи правото да представи Италия с песента си “Fai rumore” (Вдигаш шум) на Евровизия 2020 – най-престижната музикална надпревара в Европа, гледана от над 200 милиона зрители в цял свят.

Видео от изпълнението на Диодато на Санремо 2020:

38-годишният Диодато потвърди, че ще представи Италия в Ротердам по време на пресконференцията след победата си в Сан Ремо и сподели пред италианските медии:

“Щастлив съм, че ще мога да бъда посланик на италианската музика пред света. Евровизия е страхотна възможност за всеки един изпълнител.”

Диодато оглави безапелационно вота на журитата, телевизионните зрители и журналистите и победи в надпреварата, в която участваха още 22 популярни италиански изпълнители

Сред тях беше победителят от Санремо 2017 Франческо Габани, който остана втори в тазгодишната издание с песента си “Viceversa“ (Обратно). На Евровизия 2017 в Киев Габани завърши на шесто място с един от най-големите хитове в Италия за последното десетилетие “Occidentali’s karma“ (Кармата на западняците). И тази година Санремо отбеляза огромни зрителски рейтинги – над 10 милиона зрители пред екрана във финалната вечер.

Италия е една от най-успешните държави в конкурса след завръщането си на Евровизия през 2011-a година, когато Рафаел Гуалази завършва втори във финала в Дюселдорф. В Тел Авив през 2019-a Италия се класира отново втора с хита “Soldi” (Пари) на Mahmood, който и до днес намира място в ефира на много музикални телевизии и радиа в цяла Европа .

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще бъдат излъчени на живо по БНТ1 на 12, 14 и 16 май от 22 часа. Българският представител на Евровизия 2020 Виктория Георгиева ще вземе участие във втория полуфинал на конкурса на 14 май, а Италия ще се представи директно във финала.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ, NET 1 и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *