Хърватия, Франция и Италия- фаворити за победата на Евровизия 2024

Хърватия, Франция и Италия - фаворити за победата на Евровизия 2024

Финалът на 68-ото издание на популярния конкурс за песен Евровизия, ще се проведе на 11 май в шведския град Малмьо

Тази година България отново няма да има свой представител в музикалната надпревара Евровизия 2024.

Конкурсът за песен Евровизия 2024 беше открит на 5 май, на официална церемония в шведския град Малмьо. Всяка година Евровизия се гледа от над 150 милиона зрители, а финалът ще се проведе на 11 май, събота, от 22:00 часа.

Зрителите в България ще могат да го гледат в YouTube канала на Евровизия

През изминалата седмица всичките 37 участници  от Европа и Австралия репетираха на мащабната сцена в Малмьо. Зрителите и експертите посочиха своите фаворити за победата и сред държавите с най-голям шанс да грабнат кристалния микрофон са Хърватия, Франция, Италия, Швейцария, Нидерландия, Украйна, Гърция и Ирландия.

Всички песни на Евровизия 2024 може да гледате тук: https://www.youtube.com/watch?v=WR_6ltec2e8

Baby Lasagna от Хърватия репетират Rim Tim Tagi Dim в Malmö Arena | Photo: Sarah Louise Bennet (EBU)

Хърватия е големият фаворит за победата, което е изненада за много от зрителите

Популярността на хърватския артист и музикален продуцент Марко Пуришич, по-известен с псевдонима си Baby Lasagna, се дължи на хитовата му песен “Rim Tim Tagi Dim“. Темата на песента е икономическата имиграция на хърватите в Европа, а в сценографията има фолклорни елементи и символи, типични за Балканите и Източна Европа. Хърватия, която има под 4 милиона жители, никога не е печелила Евровизия.

Представителят на Франция на Евровизия 2024 | Photo: Corinne Cumming (EBU)

Италия и Франция изпращат две от големите музикални имена в своите държави

Победителката от Санремо Анджелина Манго ще представи Италия на Евровизия 2024 с песента “La Noia” (Скука). Франция от своя страна изпращат един от най-хитовите си и гласовити артисти – Слиман.

Класическата му балада “Mon Amour” ( Любов моя ) със сигурност ще впечатли журитата във финала на 11 май. Последната победа на Италия е през 2022 г. с рок сензацията Монескин, а Франция не е триумфирала на конкурса от 1977 година.

Източник: Васил Иванов, entiendo.eu

Photo credit cover: Corinne Cumming (EBU)

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTikTok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *