Белгийските представители на Евровизия 2020 Hooverphonic с концерт в София

Белгийските представители на Евровизия Hooverphonic с концерт в София
Популярната група Hooverphonic ще представи Белгия на тазгодишното издание на Евровизия, което ще се проведе в холандския град Ротердам

Трип-хоп формацията ще изнесе концерт на 11 октомври в столичната зала “Универсиада”, а билети за събитието все още се продават.

Изборът на Hooverphonic да представи Белгия на Евровизия е на базата на партньорство между белгийската национална телевизия VRT и продуцентската компания на групата.

Освен Белгия още няколко участници в тазгодишното издание обявиха, че ще изберат своя представител в партньорство с местни музикални продуценти. Еталонът на обществените медии BBC ще си партнира със звукозаписната компания BMG. Подобна е и концепцията на Испания, която също реши да замени телевизионното шоу за вътрешен избор. Домакините от Холандия също ще заложат на подобно партньорство с местен музикален лейбъл. Телевизионни експерти коментират, че този нов тренд се обуславя от умората на аудиторията от дълги и комерсиални формати, както и желанието на обществените медии да дадат превес на алтернативната музика.

Белгийската група Hooverphonic получава международно признание след включването на хита им “2 Wicky” във филма “Открадната красота” на Бернандо Бертолучи

Най-популярната песен на белгийската група в България е “Mad About You”.

През годините вокалистките на Hooverphonic се променят, но ядрото от самото им сформиране през 1995 г. остават Реймънд Гийртс и Алекс Калиър. Стилът на музика на Hooverphonic е хибриден – различните комбинации са между алтернативен и електро поп, рок и всякакви миксове, но винаги насочен към широката аудитория.

Новата вокалистка на групата Лука Крюисберг е само на 18 години. Тя се присъединява след победата ѝ в петия сезон на предаването ,,Гласът на Фландрия“ през 2017 г.

Тазгодишното 65-ото издание на конкурса ще се проведе в Холандия. Големият финал на Евровизия 2020 е на 16 май в залата Rotterdam Ahoy, а първият и вторият полуфинал – на 12 и 14 май.

Всяка година Евровизия събира пред екрана на 200 милиона зрители от цял свят. Конкурсът се излъчва без прекъсване всяка година от 1956 насам, което го прави една от най-дълго съществуващите телевизионни програми в света.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *