Малина Мой очарова публиката на Джаз фестивала в Банско

Американската джаз китаристка направи невероятно шоу и доведе публиката до екстаз в края на втората фестивална вечер в Банско

Малина Мой очарова публиката на Джаз фестивала в Банско

Програмата на втория ден от Джаз фестивала в Банско стартира с концерт на Лина Никол и групата й, следвани от изпълненията на Viktor Toth Arura Trio. Смут джаза на “Silhouette & Vinx” беше едно от най-приятните изживявания за вечерта на изпълнилата до край площад „Н. Вапцаров“ публика.

Смут джаза на "Silhouette & Vinx" беше едно от най-приятните изживявания за вечерта на изпълнилата до край площад „Н. Вапцаров“ публика.И ето че дойде моментът за хедлайнера на 7 август.

Малина Мой е Лъвица не само по зодиакален знак. Крехка на пръв поглед, тя изглеждаше внушително на сцената на Международния Джаз фестивал в Банско със стилен костюм и специално изработената за нея китара Fender. И тя, като великия Джими Хендрикс, свири с лявата ръка и обърната китара “с главата надолу‘‘, както тя самата я нарече на пресконференцията вчера.

В живота и кариерата си тя заяви, че следва виждането си, че когато имаш талант трябва да показваш на хората какво можеш и уверено да се заявиш пред света.

“Дори и да имаме провали, трабва да открием какво е най-добре за самите нас и да го следваме.”

Израснала в Охайо и Минесота, Малина прави впечатление през 2009 г. още с първият си албум „Diamonds &Guitars’’, и то не само защото е първата Афро-Американска китаристка, която свири с лявата ръка, а и с композициите, в които смесва със собствения си почерк хип хоп, фънк, рок и соул. Именно фънки китарните ѝ парчета бяха основния акцент и по време на концерта ѝ снощи.

Малина Мой присъства и в класацията на „Rock & Blues Muse” 50 Рок и Соул изпълнители, които трябва да чуете през 2019 г.Енергийната напитка от добре съчетаните рок и соул, която поднася в авторската си музика, я правят явление. Тя пее, участва във филми, изявява се като модел и е определена феминистка. Уверена е, че жените могат да правят всичко, наистина всичко, което могат да правят мъжете. Последният ѝ албум от март 2018 ‘’Bad As I Wanna Be’’ превзе класацията на Billboard за цели две седмици, а сингълът ‘’Enough’’ ясно заявява позицията ѝ за това как трябва да се усеща човек.

Малина Мой присъства и в класацията на „Rock & Blues Muse” 50 Рок и Соул изпълнители, които трябва да чуете през 2019 г.

На въпроса кой стил предпочита джаз или рок, Малина Мой отговори, че всички музикални жанрове се изпълняват на базата на едни и същи 12 ноти. Затова за нея е важна страстта и емоцията, които се влагат в музиката. Те са това, което я определя, а не жанрът. Всички стилове, в които свири са като нейни деца и не може да избира между тях.

Интересна е историята на името на Малина, която с огромна изненада разбра, какво означава малина на български език. Майка ѝ вярвала, че ще има син и била решила да го нарече Майкъл. Срещнала я обаче жена, която като в приказките ѝ казала, че ще има момиче, което трябва да кръсти Малина, за да има късмет. Очевидно името Малина Мой ще остане в историята, а ние сме истинските късметлии, докоснали се до нея и музиката ѝ

Днес Международният Джаз фестивал в Банско продължава с концерти на вокална формация „Спектрум“ от България, италианката Sara Jane Ghiotti и хедлайнерите от Jamal Thomas Band

Заповядайте от 19:00 ч. на пл. ‘‘Н. Вапцаров‘‘ 1 в Банско, входът е безплатен.

Повече на нашия уебсайт www.mmtvmusic.com и на пространството за култура на dir.bg – Impressio

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

One thought on “Малина Мой очарова публиката на Джаз фестивала в Банско

  1. Малина Мой е напълно луда, с толкова енергия действа, много е заразяваща за публиката

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *