Филмите, без които Коледа няма да е същата

Едни и същи филми всяка година и така от много години...

Филмите, без които Коледа няма да е същата

Коледа е! Празничното настроение ни е завладяло. Вече сме преяли поне 2 пъти само днес. Имаме си подаръци, имаме си украса, имаме си гости – нищо не ни липсва… Е, една почивка след празниците няма да се отрази зле. Не е лесно да стоиш на маса по цял ден, но ще му мислим като изпразнуваме.

И все пак Коледа е онзи момент в годината, в който нямаме нищо против да се излегнем на дивана с топла напитка в ръка (без значение дали е спиртна или не).

Коледа е онзи момент в годината, в който нямаме нищо против да се излегнем на дивана с топла напитка в ръка

Пускаме телевизора и какво да видим… Не, не?! Започва същият филм от миналата, по-миналата и по-по-миналата година… Някакъв ужас от кино повторения и така е от много години.

Вижте, за кои филми говоря. Въпреки че се съмнявам, че не сте се досетили поне за някои от тях.

“Сам вкъщи”, 1990

Филмите, без които Коледа няма да е същата - “Сам вкъщи”, 1990

Ако има нещо, по което Коледите си приличат, това безспорно е едно – култовата лента с Маколи Кълкин. Това е абсолютната класика за празниците и ще бъде излъчена по хиляди различни канали по света и у нас. Така вече 20 години. Аз лично предлагам това безумие да се спре вече.

“Наистина любов”, 2003

Филмите, без които Коледа няма да е същата - “Наистина любов”, 2003

Това е той! Най-сълзливият коледен филм, пълен с клишета и предвидими преживявания. Дори не знам кой още го гледа?! За тези от вас, които по чудо са пропуснали “Наистина любов”, не се безпокойте, сигурна съм, че ще се излъчва поне по няколко канала и ще има и повторения.

“Коледна ваканция”, 1989

Филмите, без които Коледа няма да е същата - “Коледна ваканция”, 1989

Кларк Грисуоулд се е зарекъл семейството му да се наслади на най-страхотната и забавна семейна Коледа. И преди да успеем да мигнем дори, той вече е украсил покрива с цели 25 000 лампички. Но това е само началото, защото един истински семеен празник не може да мине без експлодираща пуйка, ченгета в засада и много смях, разбира се!

“Лошият Дядо Коледа”, 2003

Филмите, без които Коледа няма да е същата - “Лошият Дядо Коледа”, 2003

Представете си, че добрият старец въобще не е толкова добър и отдаден на детската радост, а всъщност е пияница и секс маниак. Освен това (което не е никак малко за добрия старец) той пуши цигара след цигара, а в края на всяка година си избира различен магазин, за да направи големия си удар като крадец. Как е възможно всичко това? А как да не е, когато Били Боб Торнтън е самият Дядо Коледа! На фона на сантименталните семейни истории може да се разнообразите с коледна черна комедия. Хо-хо.

“Коледата на Чарли Браун”, 1965

“Коледата на Чарли Браун”, 1965

Любимият на всички Чарли Браун никак не е щастлив, въпреки коледния дух наоколо. Тогава се появява Луси, която му предлага да режисира училищна пиеса, за да усети празника, но това още повече усложнява живота му, защото става обект на нападки и подигравки. Но се оказва, че Коледа е много повече от хаотично изнервяне и пазаруване. Коледа е онова време в годината, което ни напомня истинското значение на Рождеството. И всичко това на фона на класическото парче “Christmas time is here”.

Съветвам ви изобщо да не пускате телевизора. Няма смисъл да си разваляте хубавото настроение. Подберете си качествени филми и си създайте собствена кинопрограма. Гарантирам ви, че ще ви е много по-приятно да пъжкате от преяждане на някой хубав филм.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *