Как се създава един шарен свят? Наталия и Илияна от framar.bg

ак се създава един шарен свят? Наталия и Илияна от framar.bg

Framar.bg е един от знаковите сайтове в България, който дава актуална и свежа информация по много теми, подкрепящи каузата за здравословен начин на живот. В раздел „Лайфстайл“ на портала ще ви посрещнат Наталия Тотева и Илияна Кръстева – създатели на един шарен свят!

Наталия Тотева и Илияна Кръстева – създатели на един шарен свят!

Как бихте описали това да сте част от семейството на Фрамар.бг?

Илияна: Млад, енергичен и творчески екип сме. И не само в офиса. Извън работа ние се забавляваме много – хапваме, пийваме, веселим се. При нас има смях и позитивизъм. Помагаме си всеки ден, разсъждаваме заедно, мотивираме се взаимно.

Наталия: Когато за първи път влязох в офиса бях доста слисана, поради присъствието на толкова много жени на едно място. Винаги съм смятала, че да работиш с мъже ще е по-лесно, те са практични и директни (в добрия случай). Затова бях приятно изненадана да установя колко забавен може да е работният процес: винаги има някой, който да разчупи атмосферата с “гениално” включване, да ти предложи кафе, бонбони или съвет. Хората, с които ежедневно комуникирам, са отзивчиви и проницателни, а това е особено рядка комбинация 🙂

Забeлязваме, че съдържанието в лайфстайл секцията на Фрамар.бг винаги е актуално и полезно за читателя. Как подбирате темите и как протича един работен ден при вас?

Илияна: Всяка сутрин денят ми започва с чаша кафе и преглед на световните издания. Виждам кои са актуалните теми, а след това започвам да работя по конкретен материал. В ежедневието си, когато прочета нещо интересно си водя записки, по които пиша материали след това. Търся любопитна информация, за да „освежа“ дадена статия. Ръководя се от следното правило: На първо място винаги е читателят – какво му е интересно да научи, ще прояви ли интерес към тази статия, защо би искал точно нея да прочете. Малко е шизофренично, но сигурно всичко идва от зодията ми Близнаци.

Наталия: Едно от нещата, които най-много харесвам в това да бъда редактор за сайта е, че имам свободата да подбирам темите, които намирам за вълнуващи и важни. Понеже се стараем да покрием една немалка част от подрубрики седмично, (20, ако трябва да сме точни) има някои решаващи фактори, пред които сме отговорни: предпочитания на аудиторията, актуалност, разнообразие, количество и качество на материалите и т.н. Спрямо изброените и (разбира се) личните предпочитания и vibe на деня, решавам за какво да пиша. Това, че разделът е обширен, е предимство, но и предизвикателство: предоставя ти поле за действие, но понякога е трудно да избягаш от определена тематика. Работният ден почти винаги протича различно и съвместно.

Наталия: Едно от нещата, които най-много харесвам в това да бъда редактор за сайта е, че имам свободата да подбирам темите, които намирам за вълнуващи и важни.

Какво прави „Фрамар.бг – Лайфстайл” правилния избор на модерния човек?

Илияна: Всеки има право на избор. Ние сме спечелили и продължаваме да го правим, хора, които искат да прочета достоверна и лесно смилаема информация. Читателите ни са интелигентни – те предпочитат да прочетат качествен материал, а не просто поредната жълта клюка. Смея да кажа, че именно това ни отличава от останалите лайфстайл сайтове.

Наталия: Ако интересът на човек е специфично ориентиран към културата и изкуството, например, той може да получи адекватна информация за известни артисти, писатели, ексцентрични изложби, художници-новатори, режисьори. Някои от темите, които предпочитам за тази подрубрика, са социално ангажирани. И това е само 1 подраздел, остават 19. Статиите, по които работим, варират от развлекателни, леки истории, през модни тенденции и семейни отношения до пронаучно съдържание. Какво друго може да му трябва на човек?

От къде черпите енергия…?

Илияна: От любимите хора и от книгите. Тези дни, моята колежка Наталия написа статия за цитати, които почитателите на книги споделят. Много ми хареса и с удоволствие го споделям вас. “Колкото повече чета, толкова по-лесно е да изразявам това, което мисля и чувствам. Благодарение на книгите аз имам думите.”

Наталия: Търся в google “ода за кафето”.

Какъв е според вас начинът на живот на щастливия човек?

Илияна: Любим човек, истински приятели, работа, която те удовлетворява, пътешествия, позитивни мисли и много смях. Смехът лекува.Илияна: Любим човек, истински приятели, работа, която те удовлетворява, пътешествия, позитивни мисли и много смях. Смехът лекува.

Наталия: Не съм точно най-големият фен на клишираните дефиниции: щастието не е перманентно усещане и всеки, който се стреми да се чувства добре спрямо себе си и околните не трябва да забравя този факт.

Съвет/Пожелание/Любима мисъл/Мото/Учение?

Илияна: Обожавам творчеството на персийския поет Руми и затова споделям любима мисъл от него. „Роден си с крила, защо предпочиташ да пропълзиш през живота? Искай от себе си.“

Наталия: Напоследък шеговито повтарям “много хубаво не е на хубаво”. Може би има и нещо вярно в това 🙂

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *