Кралска сватба. Когато Хари срещна… Меган

Кралска сватба. Когато Хари срещна ... Меган. MMTV meghan markle, prince harry, mmtv

Всичко най-важно за сватбата на годината!

На 19 май 2018 г. Меган Маркъл ще разчупи закостенелите от векове традиции на английското кралско семейство и ще влезе в историята. Милиони по целия свят ще гледат на живо приказката за любовта на Принца и американската красавицата. Ако ви се струва твърде захаросано, за да е истина нека се върнем назад и погледнем накратко как се стигна дотук.

meghan markle, prince harry, mmtv, Kensington Palace
Alexi Lubomirski, Kensington Palace

Обща приятелка ги запознава през юли 2016 г. Хари няма представа коя е Меган Маркъл. Никога не е гледал сериала ‘’Suits’’, в който актрисата играе, а тя пита само дали той е свестен като човек.

След първата среща нещата се развиват доста интензивно

Само след две седмици те са на почивка в Ботсвана. Медийният интерес нараства и започват да се публикуват доста негативни неща за младата американка. Това предизвиква официална реакция от Двореца Кенсингтън. От там изпращат прес съобщение в медиите от името на Хари, който е възмутен от расистките нападки и публикации, свързани с приятелката му.

meghan markle, prince harry, botswana
Photo: Terry Bradford

Принц Хари и Меган Маркъл имат възможност да се опознаят по време на пътуванията си на различни места по света, зорко следени от пресата. И така, до 27 ноември 2017г., когато официално обявяват годежът между двамата.

По това време все още споменът за първата американка в кралския двор е особено болезнен. Едуард VIII абдикира, за да се ожени за два пъти разведената Уолис Симпсън. Тогава трона поема Джордж VI, бащата на сегашната Кралица на Великобритания Елизабет II.

meghan markle, vanity fair, mmtv
Photo: Vanity Fair

Младоженката

Меган Маркъл е разведена актриса, при това е от смесен брак, общо взето невъзможна комбинация за изискванията на традиционалистите.

Но, слава богу, двамата Принцове Уилям и Хари решително вземат нещата в свои ръце и промяната е видима. Самата сватба бе обявена в Twitter на 15 декември 2017 г. Модерните времена носят и модернизация на взаимоотношенията и е чудесно, че кралица Елизабет II за пореден път показва далновидност и разреши брака между Меган и Хари. Това донесе много повече ползи не само за имиджа на кралското семейство, но и увеличи приходите в хазната покрай сватбата.

Датата

19 май, събота, също е в разрез с традициите на Двореца Кенсингтън, тъй като сватбите се правят в делнични дни. За разлика от другите кралски сватби, тази няма да е официален празник в Обединеното кралство, но пъбовете са с удължено работно време до 01:00ч. след полунощ. В същия ден на Уембли е и финалът за Купата на Футболната Асоциация. Президент на тази асоциация е братът на Хари – Уилям, който е кум на сватбата и вероятно ще пропусне да връчи трофея.harry meghan, invitations, barnard & westwood

Поканите

Поканите следват многогодишните кралски традиции и са направени от Barnard & Westwood. Използвайки американско мастило на английски картон, всяка покана е отпечатана в златисто и черно, след това полирана, за да излъчи блясъка и позлатена около ръба. Знакът на Принца на Уелс е поставен в центъра. Стажантката Lottie Small отпечатва всички покани чрез процес, известен като щамповане, на машина от 30-те години на миналия век.

Подаръците

Принц Хари и Меган помолиха вместо подаръци да получат дарения за седем благотворителни организации, избрани от тях.

st. georges chappel, windsor, mmtv

Мястото

Сватбата на принц Хари и Маркъл ще се състои в параклиса “Свети Георги” в замъка Уиндзор в 12 ч. местно време. Кралицата е дала разрешение церемонията да се проведе на мястото за поклонение, което е за около 800 човека, а основните моменти на сватбата, включително службата, музиката, цветята, декорациите и тържеството, ще бъдат платени от кралското семейство.

Една седмица преди церемонията кралицата подписа официален документ, с който дава право на внука си да се ожени за годеницата си.

Шаферки

Сред  децата-шафери на Хари са племенниците му Джордж и Шарлот, а от страна на Меган предполагат, че ще бъдат актрисата Priyanka Chopra, тенис шампионката  Serena Williams, дизайнерката Misha Nonoo и стилистката Mulroney.

Сред 600 гости на сватбата са и колеги на булката от сериала ‘’Suits’’ Gina Torres, Sarah Rafferty, и Rick Hoffman.

Бащата на Меган няма да присъства на сватбата

След семейните драми на Маркъл от последните седмици се разбра, че в крайна сметка баща ѝ ще остане в болница след сърдечна операция, а Принц Чарлс като един истински английски джентълмен ще отведе булката на сина си до олтара в Уиндзор.

wedding, meghan markle, prince charles

Представители на медии и хиляди почитатели на кралското семейство и Меган Маркел от всички краища на земното кълбо вече са в Уиндзор за кралската сватба на годината.

Новото семейство ще бъде в открита каляска, за да приеме приветствията на хората.

Иска ни се да завършим като в приказка ‘’и заживели щастливо’’, но по-добре да цитираме Принц Хари:

’’Тази красива жена влезе в живота ми, и аз в нейния и всичко ще бъде прекрасно’’. Горчиво!

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Bulsatcom Fusion, TiVi.BG и Neterra TV.