Ще станат ли рицари музикантите от Black Sabbath?

Ще станат ли рицари музикантите от Black Sabbath?

На музикантите от Black Sabbath да бъде присъдено рицарско звание призовава депутатът от Бирмингам Калид Махмуд 

Официалното писмо до кралица Елизабет II е подписано от още петима депутати и ръководители на общината. В него се отбелязват заслугите на основаната през 1968 г. група, за развитието на хеви метъла като стил в световен мащаб и продължаващата отдаденост на бандата към града.

Искането им е подплатено със съвсем пресен пример.На 8 ми август 2022 г., по време на закриването на поредните  Игри на Общността на нациите в Бирмингъм, изненадващо  на сцената се появиха Ozzy Osbourne и Tony Iommi  и изпълниха ‘’Paranoid’’ и съкратена версия на ‘’Iron Man’’.

Публиката изпадна в екстаз, когато накрая Ozzy извика ‘’Бирмингъм завинаги’’. Имайки превид крехкото здраве на Ozzy, жестът към съгражданите му доведе до вълна от обаждания , с искане най-сетне музикантите от Black Sabbath да бъдат удостоени с височайшето внимание на кралицата.  Още повече, че китаристът на  бандата Tony Iommi  участва и в откриването на Игрите през месец юли. Двамата от групата свириха през 2002 г. и на Златния юбилей на Кралица Елизабет II пред Бъкингамския дворец в Лондон.

Да припомним, че през годините с рицарски звания са удостоени Paul McCartney, Elton John, Ton Jones, Mick Jagger и Rod Stewart. Да се надяваме, че времето на рицарите от Black Sabbath скоро ще дойде.

Източник: loudwire.com

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.