Трябва ли да бъдем супергерои, за да се справим с подготовката за празниците?!

Трябва ли да сме супергерои, за да смогнем с подготовката за празниците?!

Зимата идва“, както се казваше в един култов сериал. Ние обаче нямаме нужда от Джон Сноу, за да разберем, че се задава времето на хубавото червено вино, уютните вечери и празнично настроение. Толкова сме развълнувани, че снегът, зимният вятър и ниските температури не могат да съсипят настроението ни.

С трепет очакваме почивните дни и предстоящите празници и естествено искаме всичко да бъде перфектно. Да успеем да свършим работата в офиса, да изчистим дома, да изберем подходящи подаръци за децата, половинката си, приятелите и разбира се, свекървата. На практика всичко това е напълно възможно ако декември беше с двойно повече дни.

Е, добре де, това е абсолютно невъзможно. Ще бъда благодарна и ако се превърна временно в будно чудовище.

А всъщност трябва ли да се превърнем в супергерои, за да се справим с подготовката за празниците?

Остават точно 20 дни до Коледа и е време да се подготвим. Добрият план е наполовина свършена работа. Да, знам, че ви е писнало да чувате това, но се замислете, че неслучайно хората са го казали.

Остават точно 20 дни до Коледа и е време да се подготвим.

Планирането е изключително важно, за да може да се справите с подготовката за празниците. Малко съм старомодна и съм заложила на класическото малко тефтерче, което винаги нося със себе си и записвам „гениалните“ си идеи.

Смятам, че трябва да обърнем внимание на планирането, за да не си разваляме настроението по празниците, защото не сме изчислили бюджета или сме пропуснали да изненадаме някой близък.

Една от първите асоциации, които правя с Коледа е пазаруването. А то може да бъде както много вълнуващо и приятно така и доста изнервящо и досадно.

Трябва да следваме някои прости правила, за да може да извлечем най-доброто и полезно от настъпващата Коледна еуфория. Ето моите съвети за това как по-точно да се подготвим за празниците.

Направете си списък

Поддържайте списък с хората, които искате да изненадате, като е важно бройката да не ви притеснява. Може да пазите списъка си за всяка следваща година. Така ще можете да попълните във всеки един момент от какво има нужда вашият близък, а защо не и да се върнете 2 години назад? Подаръците все пак се износват. Все някога е време за смяна! Можете да започнете списъка си още днес!

Направете си списък

Спестявайте

Както са казали хората „бели пари за черни дни“. Е, никому не пречи да има някоя друга банкнота заделена на страна. Как ли? Преди да сме отворили очи декември хлопа на вратите ни. Планирайте каква сума е възможно да отделяте от бюджета си. Предлагам малки суми – 1, 2 или 5 лева. Така ако храните някое керамично прасенце с монети всеки ден ще съберете между 365-1825 лева за една година.

Започнете с купуването на подаръци по-рано

На мен ми е много трудно да правя всичко на време, какво остава ако трябва да подранявам?! Сигурна съм, че много от вас имат таланта да правят всичко в последния момент.

Но разхождайки се покрай красивите витрини виждате подарък, чийто притежател познавате. Тези моменти наричам “Бинго!“.

Но разхождайки се покрай красивите витрини виждате подарък, чийто притежател познавате. Тези моменти наричам “Бинго!“.

Не се колебайте да купите коледен подарък през август, важно е да бъде подходящ. Предлагам да оставите опаковането дни преди Коледа. Така ще запазите тръпката си към празника, няма да Ви натежава джоба в края на месеца и ще имате време за реакция, ако се налага подмяна на подаръка.

Следете промоциите

Ако сте оставили подготовката за празника за последния момент, поне разгледайте актуалните промоции. Всеки магазин има актуални промоции и Коледни тенденции, затова ги огледайте внимателно. Дори някои брандове правят по-голямо намаление от обичайното, за да може все пак да имаме повече възможности за избор на подаръци.

Защо не подарите храна?!

Като “кулинар инвалид” смятам, че храната винаги е добра идея. Да приготвите вкусни и красиви ястия за Коледния пир е повече от добре дошло! Така ще помогнете на домакините, а Вие ще вложите парите си не в рисковани и скъпи подаръци, а в самата Коледа и вечерното пируване. Е, много ми е лесно да го кажа, след като не мога да готвя… но все пак това е някаква идея. Или тук работи принципа – подарявам това, което искам да получа. Е, недейте да допускате моята грешка.

Защо не подарите храна?!

Ако искате да подарите на всички най – желаните подаръци, то със сигурност ще се повлечете в опасните води на еуфорията и ще се разорите.

По-горе описаните стъпки биха спомогнали да разпределите покупките във времето. Така ще успеете да задоволите както вашите, така и чуждите капризи. В случай, че сте от импровизаторите в последния момент, по-добре сметнете на кого, какво можете да си позволите да купите и следвайте списъка. По този начин, ходейки по магазините, няма да се изкушите да купите излишни подаръци, а ще се придържате към планираното.

В този прекрасен период от годината вече предвкусваме идването на Коледа, а с него и всички приятни поводи, които само нас чакат.

В този прекрасен период от годината вече предвкусваме идването на Коледа, а с него и всички приятни поводи, които само нас чакат. Не забравяйте доброто си настроение и в никакъв случай не позволявайте на незначителни неща да помрачат светлите празници.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *