10 Любопитни факта за Майкъл Болтън

10 Любопитни факта за Майкъл Болтън | MMTV
На 18 юни разбивачът на женски сърца с честни сини очи и разтапящ сърцето глас Майкъл Болтън, ви очаква в зала 1 на НДК за поредния си концерт в България

Специално за нашите читатели подготвихме 10 интересни факта от биографията на американският изпълнител на разтърсващи пауър балади, които може би не знаете:

1. Роден е Михаил Болотин и прадедите му са руски емигранти от еврейски произход. Първият му албум, излязъл през 1975 г. е наречен именно така Michael Bolotin.

2. Сигурно ще се иненадате да разберете, че преди да се превърне в Кралят на баладите, той е пял хеви метъл. Групата му се е казвала “Blackjack” и е подгрявала турне на Ozzy Osbbourne. Болтън дори се явява на прослушване за нов вокал на Black Sabbath след като Ozzy е уволнен.

Сигурно ще се иненадате да разберете, че преди да се превърне в Кралят на баладите, той е пял хеви метъл.

3. В интервю за Daily Mail той споделя, че вече 40 години не хапва месо. Всъщност си признава, че го обича, но става вегетарианец, за да бъде здрав и да поддържа гласа си.

4. През 90- те години Майкъл Болтън създава благотворителна организация, която сега носи името Michael Bolton Charities, която подпомага различни каузи, свътзани с насилието над жени и деца в риск.

5. Освен като певец, Майкъл Болтън се изявава и като актьор във филмите Snow Dogs, High Voltage, както и в “Two and a Half Men“.

Освен като певец, Майкъл Болтън се изявава и като актьор във филмите Snow Dogs, High Voltage, както и в "Two and a Half Men".

6. Той е автор и на детската книжка “Тайните на Изгубеното Кралство“, а през 2013 г. излиза и неговата автобиография ‘’The Soul of it All: My Music, My Life“.

Той е автор и на детската книжка "Тайните на Изгубеното Кралство", а през 2013 г. излиза и неговата автобиография ‘'The Soul of it All: My Music, My Life".

7. Първият му пробив като композитор е “How Am I Supposed to live without you“, написана за Laura Branigan през 1983 г., която познаваме от хита ѝ Selfcontrol. Шест години по-късно Болтън записва своя версия и песента става първият му хит сингъл и печели награда Грами за “Най-добър мъжки рок вокал“.

Първият му хит сингъл и печели награда Грами за "Най-добър мъжки рок вокал".

8. През 2009 г. Lady Gaga участва в песента му “Murder my Heart“. Все още неизвестната на широката публика изпълнителка се обажда на мениджъра на Болтън и казва, че е голям фен на певеца и иска да направят нещо заедно. Години по-късно, Майкъл Болтън признава, че никой от познатите му не бил чувал за нея и не били въодушевени от идеята. Десет години по-късно нещата са много по-различни.

9. Китаристът му излизал с по-голямата сестра на Пола Абдул и понякога се налагало Майкъл Болтън да играе ролята на бавачка на десетгодишната бъдеща звезда.

10. Вероятно вдъхновението за чувствените му балади не се дължат само на таланта и страхотния му глас, но и на неведнъж разбитото му сърце от една и съща жена. Това е запомнящата се блондинка от “Отчаяни съпругиНиколет Шеридан, с която се събират и разделят в продължение на 17 години. През 2008 г. обявиха края на двегодишния си годеж, а в интервю през 2013 г. Майкъл Болтън казва за тяхната любов, че има хора, които винаги ще обичаш.

Майкъл Болтън и Николет Шеридан, с която се събират и разделят в продължение на 17 години.

Елате на 18 юли 2019 г. в Зала 1 на НДК, за да се убедите сами как звучат едни от най-красивите песни за любовта, изпълнени от самият Майкъл Болтън

Майкъл Болтън идва отново в България по покана на Националния Дворец на Културата, който дава сериозна заявка за лидерство в организирането на качествени културни проекти в България.

Билети от касите на Билетен център – НДК, онлайн на и в мрежата на eventim.bg

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *