Ангелина Сапаревска – Angelie с нова песен и видео

Ангелина Сапаревска – Angelie е осмокласничка в НМУ “Л. Пипков”. Свири на пиано от 5-годишна. На 9 години започва да свири на тромпет и да взима уроци по вокал. На 10-годишна възраст прави първите си опити да композира.

Kъм момента има издадени 5 песни: “Две планети” в стил smooth jazz през 2019 г, джазовата “Огледалце, огледалце” и поп баладата “Сбогом синьо лято” – в колаборация с Вида Пиронкова през 2020 г, електро-фючър-поп парчето “I am a Dreamer” в колаборация с Николай Берберов-Бебо и настоящото парче “Тайни сълзи“, смесица от джаз, блус и RNB.

Музиката и текста на “Тайни сълзи”се раждат спонтанно след лични изживявания на 14-годишната авторка. Запалената по музикално продуциране Ангелина Сапаревска направи сама аранжимента като генерира дигитално част от инструментите. А партиите на пианото, тромпета, барабаните изсвири сама, както и изпълни всички вокали.

Песента вече получи високи оценки: първа награда на конкурс по композиция под егидата на МОН, трета награда за авторска музика на  Младежкия джаз фест – София, както и включване на Angelie в програмата “Музикален акселератор”, която развива и обучава млади артисти.

До края на 2022 Angelie планира да публикува в своя ютюб канал две нови песни: “Дишай” – електронно денс парче и “Spring is over” – Jazz fusion. Голямото и желание е да започне на свири на живо и дори се оглежда за дуетна половинка.

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате в социалните мрежи: FacebookInstagramTik Tok и Twitter. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни OnDemand на нашият сайт MM Player или в канала ни в YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *