Angelie – 12 годишната сензация на българската музика

Angelie - 12 годишната сензация на българската музика | MMTV
За нас е чест именно на 1 юни да ви представим Ангелина Сапаревска с артистичен псевдоним Angelie

Талантливата шестокласничка от Националното музикално училище “Любомир Пипков” в гр.София свири на пиано от 5 годишна. Обича класическа музика и джаз и свири на тромпет от 9-годишна при Венцислав Благоев, тромпетист в бигбенда БНР. Към двата инструмента, които тя усъвършенства, се добавя и интересът ѝ към пеенето, което Angelie развива от деветгодишна.

Въпреки крехката си възраст, Ангелина има богат сценичен опит и е носител на много награди от национални и международни конкурси – клавир, вокал (соло и в група) и като част от Джазовия оркестър на НМУ.

Angelie portrait photo

Призьор е от вокални конкурси в Ла Валета, Малта и Лондон, Великобритания. Най-голямото и постижение е Голямата награда на конкурс за джазови оркестри в Синсинати, САЩ, ноември 2019, като част от Джазовия оркестър.

От осемгодишна Angelie смело се впуска и в сложната материя на композирането и писане на текстове и вече е автор на 6 песни. Вижте видеото към песента ѝ “Огледалце, огледалце“.

«Огледалце, огледалце» разказва за предизвикателствата в общуването между тийнейджъри.

Амбицията на Angelie е да пише песни за своите връстници, а дългосрочната и цел е да стане професионален музикант.

 

Успех и честит Ден на Детето Angelie!

 

Фенове на телевизия MM не забравяйте да ни следвате на нашата фейсбук страница. А за тези от вас, които не можете без ММ, гледайте ни 24/7 на живо на нашият сайт mmtvmusic.com или в мрежата на Vivacom, Bulsatcom, TiVi.BG, Neterra TV, СКАТ и bgtime.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *